Színház

Állatmesék

újcirkusz, 2020., 6 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Cirkusz, tánc, slam, opera, rap és swing.

A Juhász Kata Társulat nagysikerű gyermekelőadásainak legújabb darabja, az Állatmesék újcirkusz produkciója, mely gyerekeknek és szüleiknek egyaránt jó szórakozást kínál.

A gyermekelőadás egy népszerű műfajt, az állatmeséket újítja meg. A hagyományosan társadalmi és erkölcsi mondanivalót hordozó történetek kortársi karakterei La Fontaine meséihez hasonlóan, rezonálnak a mai magyar közélet vitatható megítélésű jelenségeire.

A népszerű, és történelmi okokból feléledő műfaj a nyugati civilizációval egyidős: egyszerű szimbolikájával hagyományosan olyan mondandót hordoz, mely kisiskolás kortól már követhető, de a felnőtt „olvasók” számára is releváns.

A megzenésített verses mesék különböző zenei műfajokban szólalnak meg: egymást váltja a hangköltészet, a népzene, ária, recitativo, slam, rap, klezmer és a swing.

Az élő zenét és mozgást ötvöző előadás jellemzően rövid formátumú, énekelt, dramatizált szövegek laza szerkezetű füzére, melyek megelevenítésében zenész, artista, színész egyaránt részt vesznek a maguk sokrétű előadói eszközeivel.

Zoletnik Zsófia és Lennart Paar artisták, Bede Blanka énekes, Kertész Endre csellista-zeneszerző, valamint Bernáth Dénes színész-drámapedagógus éneklik, táncolják, játsszák a meséket.

A(z) Juhász Kata Társulata előadása

Stáblista:

Hozzászólások