Színház

Egyik kicsi, másik nagy

csecsemő színház, magyar, 2013., 1 - 3 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra.
Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen.
Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja ? még az anyaméhben - és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz.
Ezt felismerve csatlakozott a győri Vaskakas Bábszínház a norvég szakemberek által elindított "Művészet a legkisebbeknek" elnevezésű programhoz az Egyik kicsi, másik nagy című előadással.

Az Egyik kicsi, másik nagy című előadás szövege Bartos Erika, Gryllus Vilmos, Kukorelly Endre, Lackfi János, Petőcz András, Szabó T. Anna, Varró Dániel kortárs költőink gyerekverseiből áll össze.

A(z) Vaskakas Bábszínház előadása

Bemutató időpontja:

2013. november 2., Vaskakas Bábszínház

Stáblista:

Hozzászólások