Színház

Popeye

előadás, magyar, 2010., 5 - 99 éves kor között

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Popeye, a tengerész figurája 1929. január 17-én, a Thimble Theatre c. képregény hasábjain látott napvilágot. Szülőatyja Elzie Crisler Segar amerikai grafikus volt, ő írta és rajzolta Popeye történeteit. Kezdetben csak karakterszerepet szánt neki, de az olvasók kérésének engedve Popeye főszereplővé lépett elő, majd hamarosan újabb és újabb területeket hódított meg: készült rádiójáték, rajzfilm, filmsorozat, videójáték és egész estét mozifilm is a spenótkedvelő tengerész főszereplésével. Popeye népszerűsége a mai napig töretlen. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy idén a kecskeméti színház műsorára tűzi Darvasi László, Ganxta Zolee és Pierrot új, zenés mesejátékát, melynek címe - mi is lehetne más? - Popeye. A bátor szívű matróz az esküvőjére készül éppen kedvesével, Olíviával, de ősi ellensége, az álnok kalózkapitány, Blútó - ősi ellenséghez méltón - minden követ megmozgat, hogy megakadályozza Popeye boldogságát. Igyekszik biztosra menni, ezért nem csak a spenótszállítmányra teszi rá a mancsát, amiből Popeye az erejét meríti, hanem még Olíviát is elraboltatja kalózaival. Mihez kezd tehát Popeye, hogy visszaszerezze szerelmét és spenótját? Aki kíváncsi, nézze meg. Az biztos, hogy sokat énekel. Popeye szerepében az újonnan a kecskeméti színházhoz szerződött Kiss Zoltánt, Blútóként pedig váltott szereposztásban Ganxsta Zolee dalszerző-rappert és Ferencz Bálintot láthatja a közönség, Réczei Tamás rendezésében. Az előadás megtekintését 5-95 éves korig ajánljuk.
Bemutató időpontja: 2010. október 16., Thália Színház

A(z) Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Olíve (akit a darabban Olíviának hívnak)
Kapitány (Donnervetter bácsi)
Kéttonna Manyika
Tengerész Joe
Tengerész Jack (Neptun, a tenger istene)
Rabló Jenő (Kalóz Aladár)
Rabló Benő (Kalóz Elemér)
Kalóz Barbara
Kalóz Dani
Világtündér
Sellő (Kissirály hangja)
Vrazomír Zulejka

Hozzászólások

Cordelia 2012 ápr. 03. - 11:03:33 Előzmény Vovo
jól olvasom,hogy a 6 év alatti gyerekek is élvezték? Akkor mi is megyünk az 5.5 éves fiammal. Kösz, hogy beírtátok a hszt.
bababy 2012 ápr. 01. - 21:56:22
Én kb fél évet vártam a darabra, de megérte. Nagyon jó volt. Zolee kimondottam gyerekbarát volt. A dalokat imádom.
9/10
Vovo 2011 nov. 03. - 19:01:06 9/10
Nagyon szerettük!!!
Négy gyerekünkkel néztük (8, 6, 4, majdnem 3 éves). Mind tátott szájjal nézte. Jók voltak az énekek. Felnõttnek is szórakoztató. Látványos kedves. Jó, hogy elmentünk!!!
1/10
tametta 2011 febr. 19. - 20:40:55 1/10
Hát sajnos ez botrányosan xar volt! 1 db jó poén nem volt benne. Még a gyerekek sem nevettek, pedig teltház volt. Értem én hogy kisgyerekeknek készült, de a cselekmény a faéknél egyszerûbb volt, és a színészek is OMG! Spongyabobon túl is szükség lett volna 1-2 viccre. Szegény Zolee (is) próbálkozott, de ennyire xar darabbal nem lehetett mit kezdeni. A dalok primitívek, unalmasak voltak, köszi Pierrot. Popeye meg szó szerint ellenszenves és sötét mint az éjszaka, végig az õ halálát kívántam, idióta! JA! A gyerekek azért dõltek elõre a szék támláihoz, hogy lássanak valamit, nem azért mert élvezték. És az külön vicces volt, ahogy Zolee elszívott egy szivart, és a füst úgy ahogy volt, kijött a nézõtérre, a gyerekekre. Engem mondjuk nem zavart, de még a 7. sorban is éreztem. Páran köhécseltek. Szóval összességében borzalmas volt. Életem legrosszabb színházi élménye... Jájjj!
gloriett 2010 dec. 30. - 22:23:52
Remek elõadás, gyermekek elõre dõlve élvezték a darabot. Gangszta Zoli énekhangja tökéletes választás.