Színház

Tarot Labirintus

interaktív játék, 60 perc, magyar, 2010., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Octopus Tarot Labirintus, mely 2003 óta a Sziget Fesztiválon minden évben felépül, és számos más fesztiválon - Győrben, Budapesten, Újvidéken és Lille-ben - is vendégszerepelt már, kivételes előadásformát követ, melyben a mondanivaló nagy mértékben egyénre szabott: interaktív kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba, vagy ha úgy tetszik filozófikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet egy nyolcszögletű, háromdimenziós labirintus zsákutcák nélkül, melyből meg kell találni a kivezető utat.

A labirintus a beavatás és az újjászületés misztériumának útja. Nem csak a tekervények formája teszi az utat labirintussá, hanem főként a megtett út miatt bennünk megszülető mentális változás. Ebben a labirintusban a labirintus és a tarot (ejtsd "taró") misztériuma, mint az életút és annak stációi összefonódnak.

Belépéskor huszonnégy lefordított kártyalap közül kell választani. E lapok életszerepeink több ezer éves szimbólumai - a Tarotkártya Nagy Arkánumai (az arkánum szó gyógyírt jelent), melyek közül a belépő látogató egyet fog megszemélyesíteni a labirintusban tett önismereti zarándoklat során a választott arkánum színének megfelelő kalapban.

Ha a látogató elindul a labirintusban önmagát megkeresni és megismerni, utján a tekervények mentén kis terekben rájuk váró Élő Tükrök - a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok - mutatnak fel reflexiókat az ő szerepük szemszögéből a látogató szerepének, akinek az a feladata, hogy felismerje, melyek számára azok a tükrök, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk.

Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól - melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők - azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan egyéni életére is kiható felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen.

Az önismereti játékhoz ajánlott a Nagy Arkánumok jelentésének alapszintű ismerete, hiszen így könnyebb elmélyedni a szerephez szóló üzenetek jelentéseinek értelmezésében vagy átélésében.

Belépés: 3 percenként egyesével
Hossz: egyéntől függő, de maximum 2 óra
Nyelv: magyar, angol

A(z) ÉLŐKÉP Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások