Színház

Tündér Lala

zenés mesejáték, 2 felvonás, 2018., 4 - 14 éves kor között

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

„Halhatatlanok vagyunk, micsoda boldogság!”
Tündér Lala, a valaha volt legcsintalanabb tündér, Tündérország királynőjének, Írisznek a kisfia. Az édesanyjától lopott szárnnyal Lala meglátogatja az emberek veszedelmes, de gyönyörű világát, új élményeket és új barátokat szerez. Azonban kis híján nagy bajba sodorja Tündérországot, kiszolgáltatva a gonosz varázsló, Aterpater intrikáinak.

Tündér Lala renitens tündér. Olyan srác, aki örökös kíváncsiságával megkérdőjelezi a jól bevált értéketeket, a mindenkinek kényelmes rendet, magát a Törvényt. A barátainak választaniuk kell: vele tartanak és kialakítanak egy nyitottabb, izgalmasabb, barátságosabb világot. Az ellenségeinek is választaniuk kell: beletörik-e Tündér Lalát a már meglévő törvényekbe, hogy a saját karrierjüket építsék, és zsarolással tartósítsák a boldogtalanságot a birodalomban. Tündérországban persze.

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2018. október 27., Magyar Színház

Stáblista:

márc. 21.
  • Nagyszínpad
  • Nagyszínpad

Hozzászólások

9/10
vikunyka 2018 nov. 19. - 11:02:31 9/10
Elvarázsol, kikapcsol és boldoggá tesz. Mindenkinek szüksége lenne legalább erre a 2 órányi önfeledt utazásra a tündérek világában, hogy kiszakítson a hétköznapokból, és mosolyogjon a lelkünk. Imádtam a modernségét, de mégis kortalanságát, tele volt ötlettel, nem csöpögött a cukiságtól, felnőtt fejjel is abszolút élvezhető és szerethető volt. A dalok maiak, a mellettem ülő kissrác végig táncolt volna rájuk. A jelmezek színesek, a díszletek egyszerűek, de kreatívak. Nagyon szeretem, hogy világítással és projektorral egy egyszerű fehér hordóból is mennyi mindent ki lehet hozni. A közönség örömmel fedezte fel önmagát a kivetítőn, mindenki egyként lélegzett a darabbal. Szerintem így kell mesejátékot készíteni. Leírhatatlanul szívesen cseréltem volna Lalával, amikor repült.
Az egyetlen pont levonást azzal érdemelte ki az előadás, hogy több jelenet csak a földszinti nézőknek látható. Az erkélyen a gyerekek mind kiugráltak a székükből, hogy lássanak valamit, nekik nem volt elég, hogy hallják, mi történik odalent.