Színház

A cigánybáró

nagyoperett, 3 felvonás, magyar, 2017.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Ifj. Johann Strauss egyik budapesti látogatása alkalmával megismerkedett Jókai Mórral, az ismeretség gyümölcse pedig a valcerkirály egyik legkiválóbb operettje, A cigánybáró lett, amellyel a 60 éves Strauss újra meghódította a fél világot.

A mű egyik legfőbb erénye operaszínpadra kívánkozó muzsikája, amelyben csodálatosan megférnek egymás mellett a csárdás, a cigányzene, a bécsi keringő és a fajsúlyosabb dallamok is. S hogy mit keres egy operettben egy felkapaszkodott disznókereskedő, kicsoda valójában a temesvári pasa örököse, és hogyan lesz egy földesúr fiából a cigányok bárója? Szinetár Miklós rendezéséből minden kiderül majd az Erkel Színházban.

A(z) Magyar Állami Operaház előadása

Bemutató időpontja:

2017. március 24., Magyar Állami Operaház

Stáblista:

Hozzászólások

6/10
szerovay 2018 jan. 06. - 11:57:30 6/10
A keretjáték megszakítja a mû folyamatosságát,teljesen oda nem illõ, Mária Terézia idétlen, nevetséges. Gyönyörû zene, jó énekesek, szörnyû rendezés. Szinetártól nem ezt vártuk!
kabbemaar@postafiok.hu 2017 márc. 25. - 00:22:05
Háát, nem vagyok Operett rajongó.

Szinetár mester, idejétmúlt darabot állított a szinpadra, nem is értem miért, nyilván a kiegyezés kora most aktuális, meg talán más is, de unalmas! Azok élvezték akik már az x. edik Cigánybárót látják, mint a mellettem ülõ ismerõsöm aki 1965 ben a Sezegedi Szabadtéri Játékokon még kamaszként szerelt benne.
És a dohány meg casinó mutyizás sem menti meg. Értéktelen elõadás.