Színház

A falak nyelve

táncelőadás, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

'A falak nyelve' hét női táncosra és egy zenészre készült darab, mely a testvériségről és személyiségünk felszabadításáról szól. Szakadt tapétával fedett falak, bárszékek és asztalok között járnak be a táncosok egy óriási utat Elad Cohen electro akusztikus kompozíciójára, melyben a tánc segítségével, a tánc nyelvén próbálják megtalálni és kifejezni női mivoltukat. Miközben a kétségbeesés és a rend között próbálják megszerezni az élet kijózanító energiáját, az előadók túllépik saját művészi határaikat, a szégyenérzetről szóló tanításokat és a szociális ítélkezést.

Roni Haver és Guy Weizman Hollandiában élő izraeli koreográfusok. A Holland Előadóművészeti Alapítvány és Groningen városa támogatásával alapították meg a Club Guy & Roni nemzetközi utazó együttest. Számos neves társulattal dolgoztak együtt az évek során, mint például: Bat Sheva Együttes, Galili Dance, Ballet Du Nord, Oldenburg State Theater, Osnabruck/Bielefeld City Theater, the Shenyang Ballet, Tolada DC. Guy & Roni gyakori vendégelőadói táncakadémiák mesterkurzusainak szerte a világon.

Táncnyelvük az erős és határozott fizikalitást kombinálja a tiszta és egyértelmű színházi fókusszal. Igen határozott zenei megközelítéssel készítenek táncszínházi koncerteket/előadásokat, ahol az energia és a költészet közel hozza az önkifejezés ősi és kortárs formáit. A tánc, mint az elsődleges kifejező nyelv, intenzitása, kecsessége, és talán leginkább a felszabadító ereje miatt olyan fontos szereplője ezeknek az előadásoknak, mert lelkünk és fantáziánk mélységét és komplexitását a tánc nyelvén tudjuk leginkább kifejezni.

Guy & Roni Izraelben tanultak klasszikus és modern balett technikát, többek között Valerie Panov-tól (Oroszország) és Rose Sobol-tól (Dél-Afrika). Táncosként dolgoztak a Bat Sheva Együttessel (Ohad Naharin) Tel Aviv-ban, a Lanonima Imperial-ban Barcelonában (Juan Carlos Garcia), az Ultima Vez-ben Brüsszelben (Wim Vanadekeybus) és a Galili Dance-ben Amsterdamban és Groningenben (Itzik Galili).

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. szeptember 22., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások