Színház

A Három Testőr

musical, 2006.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Három Testőr történetét számtalan film, színdarab dolgozta már fel és a közönség érdeklődésével mindig összetalálkozott, mivel a történet dinamikája, a klasszikus regény ismertsége és a karakterek népszerűsége széles rétegeket vonz.

A musical cselekménye hűen követi A. Dumas regényének történetét. XIII. Lajos uralkodása alatt játszódik Franciaországban. Abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, amikor nyom nélkül tűnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros útjait.
A regény és a musical főszereplői is, a királyi testőrség -a híres Muskétások-három tagja - Athos, Porthos, Aramis - és D'Artagnan lovag igazi jó barátok, akik esküvel fogadják, hogy tűzön-vízen keresztül szolgálják szeretett királynéjukat, Annát. Közben Richelieu fondorlatos módon meg akarja buktatni a királynét, de nem számol a négy lovaggal...

A történet kihagyhatatlan szereplői Rochfort, a félszemű bérenc, Constance, az ártatlan és szépséges hölgy, DArtagnan szerelme valamint a gonosz Milady.

A három testőr ma is közel másfél évszázad után, izgalmas, megunhatatlan darab, amelyet most nem film, nem színdarab, hanem musical formájában láthat a Budapesti Kongresszusi Központban a közönség.

A darabot a 18 tagú Hungarian Musical Band játssza egy 18 tagú tánc - és énekkar kíséretében minden előadáson. Zenei világa modern, mégis hangulatában az adott kort is megidézi, akárcsak az előadás látványvilága, jelmezei, mozgása.

A(z) Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások