Színház

A kölyök

musical, magyar, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Ki ne ismerné Chaplin csetlő-botló figuráját a Csavargót, aki Chaplin összes filmjében megjelenik különböző helyzetekben. A mű elején egy igazi hollywoodi hangulattal találkozunk, mely annak minden pompájával tárul a szemünk elé. Majd Charlie Chaplin jelenik meg a friss Stúdió tulajdonos, aki csak a munkáról hajlandó tudomást venni, s még az újszülött kisfiát sem látogatja meg. Csupán a gyermek halála döbbenti rá, hogy mit is hagyott ki az állandó munka miatt. Majd egy utcagyerek fut be színre, aki menedéket keres az őt üldöző rendőr elől. Ekkor kezdődik az "ÁLOM"..., a történet sikerről, csillogásról, pénzről, megbánásról, bűnről, fájdalomról, de mindenekelőtt az egymás iránti szeretetről, az igazi értékről szól, melyről nem lehet eleget beszélni, amelynek fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.
A KÖLYÖK c. musical alakjai - mint magunk is - összetett személyiségek. A nézők számos lélekváltozásnak lehetnek tanúi az előadás folyamán.
A darab zenéjét Nagy Tibor komponálta, aki hamisíthatatlan 20 - as évek hangulatát árasztja dalaival, ugyanakkor mégis mai hangzásvilággal találjuk szembe magunk. Bradányi Iván dalszövegei nagy szenvedéllyel vallanak a figurák lelkiállapotáról. Pozsgai Zsolt szövege tökéletesen illeszkedik az "édes - bús" történethez mely minden chaplini film jellegzetessége.

A(z) Flesch Károly Kulturális Központ előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

Liza94 2021 ápr. 29. - 17:36:33
Komolyan vehetetlen és nevetséges az a dráma, amiben danolnak. Musical! Hah!