Színház

A különterem

komédia, 2 felvonás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A darab ősbemutató - most nézheti-hallhatja a közönség először magyar nyelven.
A szerzőt, Neil Simont, a Mezítláb a parkban, a Furcsa pár íróját nem kell bemutatnunk, ismert a nézők előtt. Volt olyan év, amikor négy darabja ment egy időben a Broadway négy különböző színházában, köztük a Cabiria éjszakái, amelyből Fellini készített filmet.
Műveiben enyhén sokkolja a nézőket, de csak annyira, hogy nevetésre ingerelje őket. Jól szerkesztett vígjátékaiban minden mindig a helyére kerül - ügyel arra, hogy ne terhelje túl sok komolysággal a publikumot, és mindig idejében megnyugtatja őket: végül minden jóra fordul.
Pályáját geg-manként kezdte, komikusoknak írt magánszámokat - azóta több mint húsz vígjátékot, öt musical-librettót szignálhat - 1983-ban a Broadway-n lévő Alvin Theatre-t, Neil Simon Theatre-re keresztelték át.
A Különterem meglepő alapötletből épül darabbá: az elegáns La Casette különtermében hatszemélyes vacsorára hívja vendégeit a neves válóperes ügyvéd, Paul Gerard. Először három férfi érkezik - nem ismerik egymást, de mindhármuk válását Gerard intézte. Aztán megérkezik három nő... Pergő, szellemes dialógusok, meghökkentő helyzetek sorozata visz a végkifejlet felé.

A(z) Madách Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. november 27., Madách Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások