Színház

A Nagy Ho-ho-ho-horgász

zenés mesejáték, magyar, 2013., 0 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Csukás István Kossuth- díjas író az MTV felkérésére 1982-ben írta a 13 részből álló mesesorozatot. A sikerre való tekintettel 1984-ben még 13 rész készült el. A Nagy Ho-ho-ho horgász ismert nótáját a 100 Folk Celsius komponálta és rövid idő alatt slágerré vált a gyerekek körében.
A retro hullám nem kerülheti el a színházakat sem. A tavalyi évadban a Móka Miki és barátai sikere után most a Nagy Ho-ho-ho horgásszal szeretnének kedvezni a nosztalgiázni vágyó szülőknek és gyermekeiknek egyaránt.
A 80-és években a 100 Folk Celsius zenekarnak a "Nagy Ho- ho- ho horgász" dalán kívül számos gyerekslágere volt. Bizonyára mindenki emlékszik álomország királyára Miki manóra, az iciri piciri meséből a lencsilányra, vagy éppen a szintén tvsorozatból ismert orrom krumpli, hajam kóc című dalokra. A főkukac nótájával együtt ezek a zenék is felcsendülnek a mostani előadásban.
Erre a produkcióra kivételesen a Pom Pom meséiből átszerződött a csokit imádó Gombóc Artúr is. A bohóc vele együtt fűzi össze a hajdan epizódokra írt meséket.
A mindenre elszánt Nagy ho-ho-horgász és barátja, a Főkukac, nyári a hőségben a hűs víz partján üldögélve folyamatosan izgalmasabbnál izgalmasabb kalandba csöppen.
A Nagy Ho-ho-ho horgász szerepében a Jászai Mari-díjas Honti György táncol a színpadon a rajzfilmhez hasonló összetéveszthetetlen piros sapkájában. A konzerves doboz lakóját, vagyis a főkukacot Kalmár Gergely, a bohócot és az összes halacskát Nyáry Detti, az orvhorgászt és Gombóc Artúrt a rendező Pille Tamás személyisíti meg.

A(z) Jászai Mari Színház, Népház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Nagy Ho-ho-ho-horgász
Orvhorgász, Gombóc Artúr

Alkotók

Hozzászólások