Színház

A nyugat császára

előadás, 2020.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egy viharos estén titokzatos idegen érkezik a mélyszegénységben élő falu kocsmájába. A nyomorban tengődő emberekben újraéled a remény, hogy vannak még igazi hősök. Mitől lesz valaki kivételes? Mit tesz az emberrel a hírnév? Milyen jövő vár egy magára hagyott közösségre? Synge darabja keserédes humorral, mély emberismerettel, végtelenül szerethető karakterekkel mesél szerelemről, rajongásról és az emberi kiszolgáltatottságról.

Helybéliek: Kóbor Balázs, Nánási Attila, Túrzai Zsombor, Szterhárszky László, Varga Nándor

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2020. február 28., Pesti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
barrix 2023 dec. 21. - 23:31:32 8/10
Jó díszlet, jelmezek, jó kis Vidnyánszky, jók a mellékszereplők, kiemelten Majsai-Nyilas Tünde.. Waskowics Andrea nem tetszett. Vegig azt gondoltam, hogy Szilágyi Csenge, vagy Márkus Luca ezt jobban jatszotta volna. Lehet, hogy Hegedűs D. bömböl, de legalább minden hangja tisztán érthető. Ez nem mindenkiről mondható el, holott a 2. sorban ültünk! A történet nem túl erős, ahhoz képest egy kimondottan jó ritmusú, összeforrt előadás lett belöle.
nagysanyi100 2021 dec. 08. - 10:47:37 Előzmény A Jobbik Részem
Végülis Hegedüs D Géza korunk egyik legnagyobb Magyar színművésze, tele csodálatos alakításokkal, úgyhogy "kedves jobb kéz" kibírjuk, sőt, kifejezetten nagyon örülünk annak, hogy láthatjuk a Művész Urat!
Önnek pedig jó egészséget és kicsivel több jóindulatot kívánok!
8/10
A Jobbik Részem 2021 szept. 12. - 18:01:38 8/10
Pihentető ír abszurd, rendkívül jól sikerült díszlettel és színpadképpel. Waskovics és kis Vidnyánszky 10-es. Rendes volt a rendezőtől, hogy legalább egy trükköt (esernyőtrükk) megengedett kis Vidnyánszkynak. Szörnyű nehéz tehertétel Rudolf Péter számára mind színházigazgatóként, mind rendezőként, hogy a nyakán maradt Hegedűs D. Géza, aki ebben az előadásban bömböl, mint egy farkatlan oroszlán. Ha a nézőt zavarja, akkor gondolom a színház igazgatót (egyben rendezőt) is. Sajnálunk Peti, ez Budapest.