Színház

A semmittudás egyeteme

előadás, 195 perc, 2007.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

AZ INTELLEKTUÁLIS HUMOR HÍVEI ismét találkozhatnak a neves előadóművésszel. Sándor György új műsora a régi. (A látszólagos paradoxont csak az érti, aki részt vesz majd ezen az esten.)
SÁNDOR GYÖRGY, AZ ÖRÖK. - Örök mi? Humorista? Humoralista? Előadóművész? Színművész? Filozófus? Próféta? Mindegyik, ugyanakkor igazán egyik sem. (Sokan emlékeznek még a 80-as évekbeli műsorszámokra, például amikor egy BURDA-kötésmintával mászkált fel s alá a budapesti utcán.)
MIKÖZBEN LÁTJUK, HALLJUK, ÉLVEZZÜK páratlanul gazdag szófüzéreit, kommentárjait, néha már vesébe hatolóan fájdalmas poénjait, olybá tűnik, mintha ez az ember valami különös titkot hordozna. Mintha beavatott lenne, tudna valamit, amit rajta kívül senki más.
PERSZE SOKKAL JOBB ÉLMÉNY SZÍNHÁZBAN - emberi közelségben élvezni társaságát, mint a televízióban. Nevetünk, talán harsányan hahotázunk, miközben időnként fölényesnek is hihetnők a humoralistát. Pedig egyáltalán nem az. Csak kiáll az értékek mellett és küzd a talmi ellen.
AZ "ÖRÖKIFJÚ" 70. ÉLETÉVÉBE LÉPŐ sándorgyuri ezzel a műsorával ünnepli-összegzi gazdag, generációk által végigkísért pályáját. JÓ SZOMORKODÁST, de még inkább: MULATÁST!

A(z) Budapesti Kamaraszínház - Shure Stúdió előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások