Színház

A templom egere

vígjáték, magyar, 2011.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Szegény, mint a templom egere - mondogatjuk és fogalmunk sincs, kit értünk alatta. Fodor László, a régi Vígszínház sikeres házi szerzője erre keresi a választ híres, de régóta nem játszott vígjátékában. A templom egere (Nagy Zsuzsi) a gazdasági világválság kellős közepén elhatározza, hogy támadást intéz a bankok, az elszegényedés és a társadalmi igazságtalanságok ellen. Belopakodik a megközelíthetetlen bankvezér (Báró Ulrich Tamás) irodájába,munkát és megélhetést követel magának, hogy megreformálja az egész piacgazdaságot. Így veszi fel a harcot a saját szegénysége, a kapitalizmus és a pénz közönye ellen. Gazdasági cselvígjáték? Romantikus szerelmi sokszög? Pszichológiai karriertörténet? Mindez együtt.

Legfőképpen persze szórakoztató és tanulságos komédia a mindenkori gazdasági válság megregulázásáról. Mindannyiunkra ránk férne, nem igaz? Mindez nagyszerű helyzetekkel és remek szerepekkel látható a Karinthy Színház 30. jubileumi évadának második premierjén, kitűnő színészek játékával.

A(z) Karinthy Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. október 28., Karinthy Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
papua 2012 dec. 24. - 21:08:18 10/10
Csak most sikerült látni ezt a több mint egy éve futó sikerelõadást. Kovács Patriciát mindenkinek látnia kell benne. Õ a templom egere, aki beveszi a bankot, Párizst és a nézõk szívét. Fergeteges játéka lenyûgözõ. Az egész elõadás tartalmas és szellemes, jó szórakozás. Némi mai mondandóval, ami az akkori és a mai gazdasági válságot illeti. Fõként viszont egy forró színházi este.