Színház

A vagina monológok

színmű, magyar, 2002.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

"Elhatároztam, hogy beszélni fogok a nőkkel a vaginájukról, hogy vagina-interjúkat készítek. Ezekből lettek a vagina-monológok. Több mint kétszáz nővel készítettem interjút. Beszéltem idős nőkkel, fiatal nőkkel, férjezett nőkkel, egyedülálló nőkkel, leszbikusokkal, egyetemi professzorokkal, színésznőkkel, üzletasszonyokkal, kurvákkal, fekete bőrű nőkkel, spanyol nőkkel, ázsiai nőkkel és amerikai nőkkel, indián nőkkel, fehér nőkkel, zsidó nőkkel. Az elején nehezen ment. A nők nem akartak erről a témáról beszélni, szemérmesek voltak. De ha egyszer belekezdtek, le sem lehetett többé állítani őket. A nők maguknak sem vallják be, de imádnak a vaginájukról beszélni. Izgatja őket a dolog, talán pont azért, mert eddig még soha senki nem kérdezte őket erről." (részlet a darabból)

A vagina monológok, amelyet több mint 20 országban játszottak és játszanak folyamatos sikerrel ma is - például New Yorkban, Los Angelesben, Londonban - és amelyet olyan hírességek adtak elő, mint Glenn Close, Whoopi Goldberg, Winona Ryder, Goldie Hawn, Susan Sarandon, Jane Fonda, Brooke Shields és még sokan mások - megérkezett Magyarországra is.

"Nyelve őszinte és eredeti, a történetek lüktetően valódiak, igazi szereplőkkel, felismerhetően megtörtént események tapasztalatairól. Ensler figurái nők - fiatalok és öregek, feketék és fehérek, homo- és heteroszexuálisak, gazdagok és szegények. Történeteik nem véletlenül botrányosak - az élet maga botrányos." New York Now, Fintan O'Toole

A(z) Szurdi Miklós Társulat előadása

Stáblista:

Hozzászólások

agent1 2012 márc. 15. - 21:00:12 Előzmény Soltész Katalin
A vagina monológok eredeti szereposztásban. 2012. április 02-án 19 órától Ngaykanizsán a Hevesi Sándor Mûvelõdési központban, 2012. április 10-én, 19 órától Szegeden az IH Rendezvényközpontban lesz látható, a Kanizsa Média Group Kft szervezésében.
Szabó Dénes nagykanizsa. szabodenesnk. http://mediagroupkft.hu/ http://szabodenesnk.hu/
Soltész Katalin 2009 nov. 28. - 16:58:26
A Thalia Studióban láttam pár éve................nagyon jó darab!