Színház

A varázsfuvola

táncelőadás, 2024.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A GG Tánc Eger a 2023-2024-es színházi évad nagyszínházi produkciójára készülve egy új, kísérleti táncnyelv kialakításának elméleti alapvetéseit a kommunikációkutatás, mint segédtudomány eredményeinek tanulmányozásával alapozta meg.
A GG Tánc Eger évtizedes fennállása óta mindig is törekedett arra, hogy izgalmas, mához szóló üzeneteit újszerű táncnyelvi formába öntve vigye közönség elé (A fából faragott királyfi; Játszótér; Magyar rapszódia; Bolero; Sisi, a magyarok királynéja; Szerelem; stb.).

A Varázsfuvola Mozart egyik leggyakrabban előadott műve, egyúttal az egyik legösszetettebb is – utalásrendszere a legalapvetőbb szimbólumokat vonultatja fel. Presztízséhez, s ezzel összefüggő megkerülhetetlenségéhez még egy további tényező: kivételes népszerűsége is hozzájárul. Aligha van az operairodalomnak még egy darabja, amely ilyen széles közönségréteg érdeklődésére tarthatna számot.

Mozart zenei üzenetét a tánc nyelvén Topolánszky Tamás Harangozó-díjas, érdemes művész állítja színpadra a GG Tánc Eger táncművészeivel.

Szereplők:

Tamino: Hung-Ming Pan
Pamina: Marialaura Savino
Sarastro: Emődi Attila
Monostratos: Plita Márk
Papageno: Varga Dániel
Papagena Ellenbacher Kamilla
Az Éj királynője: Anna Manetti
Dáma I.: Winkelmayer Zsófia
Dáma II.: Federica Usalti
Dáma III.: Ellenbacher Kamilla

 

A(z) GG Tánc Eger előadása

Bemutató időpontja:

2024. április 19., GG Tánc Eger

Stáblista:

ápr. 27.
  • 15:00
máj. 02.
  • 19:00
máj. 07.
  • 15:00
máj. 08.
  • 19:00
máj. 09.
  • 18:00

Hozzászólások