Színház

A víg özvegy

operett, 3 felvonás, 180 perc, 2023.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Glavari Hanna, a dúsgazdag özvegy hosszú évek múltán újra találkozik fiatalkori szerelmével, Danilovics Danilóval. Mindketten változtak az évek folyamán: a nő gyanakvó lett és kemény, a férfi cinikus és lump. A múltbeli tévedések és a jelenbeli sértések pedig nem hagyják, hogy a két egymásnak teremtett ember könnyen megtalálja az utat a másikhoz. Egy nehezen meg-, és újraszülető szerelem története az övék, melynek hátterében egy gazdasági válsággal küszködő délkelet-európai kisállam politikusai taktikáznak a maguk és az ország túléléséért.
A víg özvegy zenéjét és történetét a szenvedély - a meg nem élt, az elfojtott és a kirobbanó szenvedély - járja át. Talán ezért is lehet mindenkor olyan elemi hatással nézőkre és játszókra egyaránt.

A Pécsi Nemzeti Színház életében mindig nagy ünnep egy nagyoperett bemutatása. A 2023/2024-es évad őszi szezonját nyitja terveink szerint ez a közkedvelt, három felvonásos nagyoperett, mely a műfaj népszerűségén, a közönség szórakoztatásán túl, a társulat számára remek szakmai kihívás is.

A víg özvegy, Lehár Ferenc egyik legnagyobb sikerű remekműve, mely majd százhúsz éve járja már diadalútját szerte a világon, Pécsett 22 évvel ezelőtt volt utoljára műsoron. Most megérett a társulat a grandiózus munkára, Vidákovics Szláven rendezése pedig minden bizonnyal tartogat a ma emberének szóló vidám, szórakoztató, ám megérintő, elgondolkodtató rendezői koncepciót.

Közreműködik: a Pécsi Szimfonietta, Kéméndi Tamás / Gerner Péter, a Pécsi Nemzeti Színház kibővített énekkara, a Pécsi Balett táncművészei: Frank Edina, Horváth Réka Annamária, Pintér Rebeka, Reetta Riikonen, Rónaki Nina, Balogh Csongor, Domján Kristóf, Szendrői Bence, Tuboly Szilárd, Varga Máté

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. szeptember 23., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Glavari Hanna
Gróf Danilovics Danilo
Báró Zéta Mirkó
Valencienne
Camille de Rosillon
Sebastian Cascade
Raoul Saint Brioche
Praskovia
máj. 11.
  • Nagyszínház
  • Nagyszínház
máj. 12.
  • Nagyszínház

Hozzászólások