Színház

Álom újratöltve

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Sardar Tagirovsky, a Kazanyban született fiatal rendező műhelymunkái inkább színházi emberkísérletek, mint szokványos próbafolyamatok. Az Álom újratöltve című legújabb alkotását több, mint 5 éve kezdte el próbálni, amelyet most augusztus 29-én, a Zsámbéki Színházi Bázison láthatnak megszületni a vállalkozó kedvű amatőr és profi nézők.

A most induló 2,5 hetes alkotófolyamat során teljesen elvonulnak a külvilágtól, alkotók és művészek együtt beköltöztek a Zsámbéki Bázisra, ahol a tréningek során Tagirovsky megpróbálja olyan helyzetekbe hozni a színészeket, amelyben előhívják az érzelmeiket, felszabadítják a képzeletüket, vagy ami talán még fontosabb, szeretné megéreztetni velük, hogy ne kreáljanak karaktereket. 

A szerelem hajszolása társadalmunk egyik leggyakoribb jelensége. Mindannyian vágyunk arra, hogy valaki megértsen minket. Lehetünk, kamaszok, családapák, családanyák, műhelyben dolgozó munkások, politikusok, egy cég vagy ország vezetői: vágyunk egy szinten találkozhat: szeretnénk szerelembe esni. Szeretnénk elveszíteni azt, ami nem hagy minket szabadon nyugodni. – mondta el Sardar Tagirovsky, a darab rendezője. - Az Álom újratöltve egy előadás, ami nem akar egy előadás maradni. A mindenkori megfelelésről és tehetetlenségről szól. Arról, hogy az alkotás közös résztvevői vagyunk a színházban, akár egy terápián és az adott munka nem csupán azt jelenti, hogy a színházi ember mutat és a nem színházi ember nézi azt. Hanem azt is jelentheti, hogy lehetőségünk van találkozni egymással és lehetőségünk van beszélni bármiről, ami zsigeri szinten érint minket: szex, politika, szerelem, barátság, élet, halál. Keressük a határokat, miközben próbálunk a színházban játszani. Vagy az életben. 

Filmrendező: Nagy Bianka
Operatőr: Szentgáli Csaba
Zeneszerző: Katona Dávid
Zenei szerkesztő: Katona Dávid
Látvány: Sardar Tagirovsky, Katona Dávid
Dramaturg: Adorján Beáta
Írta: Adorján Beáta, Sardar Tagirovsky
Rendező munkatársa, performansz felelős: Pável Réka

A(z) Bárka Színház és Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis előadása

Stáblista:

Hozzászólások