Színház

Amőba akció

előadás, magyar, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Fontos beszélni arról, ami körülöttünk van. Nem mantrázni, nem szónokolni, nem kiabálni, nem esszéket gyártani a fióknak... és nem is pusztán esztétikus, önmegvalósító színházi előadásokat létrehozni, hanem beszélni, beszélgetni. A Lakmusz Csoport 2009 tavaszán alakult meg fiatal, pályájukat éppen elkezdő rendezők, dramaturgok és szociológusok részvételével. Céljuk, hogy itt és most, a 21. századba átlépni nehezen tudó, európai integrációs zavarokkal küzdő Magyarországon előadásaikban, akcióikban, programjaikban megkeressék, megfogalmazzák a társadalmi - nemes értelemben vett politikai - színház szerepét.
Az Amőba Akció a Lakmusz Csoport első, egyéves ifjúsági programja kilenc bázisiskola, a tatabányai Jászai Mari Színház, a MU Színház és a Trafó bevonásával és együttműködésével. Az akció keretében pályázatot hirdettek középiskolás fiataloknak: fogalmazzák meg, mit jelent számukra ma Magyarországon élni. A Csoport alapításában résztvevő négy fiatal rendező az Amőba Akció egész éves működését, a pályázatra beküldött alkotásokat alapul véve kísérletet tesz arra, hogy a tartalom felől közelítve a különböző műfajú anyagokból koherens, komplex színházi estét hozzon létre. Az előadás tartalmi egységei: múlt - jelen - közeljövő - utópia.

Te mindenem:
Rendező: Laboda Kornél

Ragyamország:
Rendező: Molnár-Keresztyén Gabriella; Színészek: Bocskor Salló Lóránt, Chován Gábor, Fazakas Júlia, M. Simon Andrea, Vesztl Zsófia

Offline:
Rendező: Tóth András

Boldogság Megahits 2010
Rendező: Kárpáti István; Színészek: Csányi Dávid, Dér Zsolt, Egger Géza, Kálóczi Orsolya, Németh Fruzsina

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások