Színház

Antigoné

tragédia, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Szertartásszerű előadás, melyben Kreónt nő játssza, így a történet egy - a valóságban nem létező - női dominanciájú - világba kerül. Kreón és Antigoné párharcában nem az játssza a döntő szerepet, hogy a szigorú férfi uralkodó kegyetlenül bánik női alattvalójával. Egyneműek párharcát figyelemmel kísérve jobban megmutatkozik a valódi konfliktus. Nem a nemek ellentétét látjuk, hanem két eszme harcát, ami a darab fő mondanivalója, tehát az előbbinél sokkal fontosabb.

A(z) Művészetek Völgye 2010 - Kapolcs előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások

Dros 2009 dec. 18. - 21:33:22 Előzmény widderkristóf
Én sose tekintettem úgy rá mint a nemek harcára.
Velem van a baj?:P
widderkristóf 2008 aug. 09. - 22:17:49 Előzmény sarkady
Tisztelt Uram!

Se motorbicikli, se katonai egyenruha. Mindössze annyi, hogy nem szerettem volna férfi-nõi alárendeltségi harcot látni az elõadásban, csak két eszme harcát. Nem látom értelmét annak, ha valaki látatlanban fejezi ki nemtetszését.
Minden jót!
Widder Kristóf
az elõadás egyik alkotója
sarkady 2008 júl. 26. - 11:32:52
Érdekelne az elõadás, a darab a világirodalom egyik gyöngyszeme. Olvasom a beveztõben, hogy Kreont nõ játsza. Hát ne! Maradjanak Szofoklész szelleménél - kérem. Ha rendezõnek más gondolata van, ne bujjon Sz. köpenye alá, írjon egy másik darabot. Gondolom, a szereplõkön mai katonaruhák lesznek, és motorbicikli is begurul a színre. Ne egymásnak rendezzenek, ki tud új ötletet (marhaságot) felvonultatni, mely még nem volt. Gondoljanak a ginazistákra, akik az eredeti arabot szeretnék megismerni. Higgyék el, akkor még többen jönnének.
Sarkady László