Színház

Az Édentől keletre

színmű, 2 felvonás, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

John Steinbeck ismert és szeretett szerző a művelt magyar közönség előtt. Regényeit milliók olvassák. A Budaörsi Játékszín most igazi csemegét ad színházszerető közönségének, kitűnő színészek közreműködésével, eredeti rendezésben, magyar színpadi változatot mutat be a nagysikerű regényből. Az előadás, a ma divatos akció- és zenés produkciók helyett irodalmi élményt kíván nyújtani, értelmes, érzelmes történetet mutat be. Messze elkerüli az ötvenes években készült Elia Kazan filmadaptációt.

Egy nő a darab főszereplője. Egy asszony, anya, aki démonikussá vált. Megtestesíti a rosszat, az elfogadhatatlant, mégis mindenki szereti. Mindenkit lenyűgöz, és érzelmi fogságba ejt. Cathy szerepében Almási Évát, Adam szerepében Koncz Gábort láthatják. A látványos, mozgalmas darabban több ismert színész és új arc tűnik fel. A rendezés Koncz Gábor és Éless Béla munkája.

Reméljük és hisszük, a Néző szívesen pillant be a XX. század eleji Amerika küzdelmes világába. S felfedezi, bármilyen régen s bármilyen messze éltek is hőseink, ők is pontosan olyanok, mint mi, a mai korban. Az ember, minden körülmények között Ember marad, ha teheti. Döntése, élete folyása szabad akaratán múlik - rajta áll.

Polgár András

A(z) Budaörsi Latinovits Színház előadása

Bemutató időpontja:

2002. február 3., Budaörsi Latinovits Színház

Stáblista:

Szereplők

Kate Ames
Adams Trask (a férje)
Lee (kínai szakács)
Samuel Hamilton (szomszéd farmer)
Faye (a bordély tulajdonosnője)
Will (a fia, sikeres üzletember)
Abra Bacon (fiatal lány)
Horace Quinn (seriff helyettes)
Ralph (kidobó ember a bordélyházban)

Alkotók

Hozzászólások