Színház

Az öldöklő tejcsarnok (avagy Piszkos Fred nem lép közbe sajnos)

előadás, magyar, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Jegyezze meg, fiacskám, hogy ölni mindennel lehet, kivéve a pisztolyt és a kést, amikért ma már semmit nem fizetnek a könyvkiadók. Én például a harmadik fejezetben megöltem az ausztráliai Lady Poczkot a rejtélyes sörnyitó segélyével, amely az embert egyetlen másodperc alatt vegyi képletére bontja. Ha jól emlékszem, ebből a csinos hölgyből nem maradt más, mint egy kevés koffein és hidrogén, amivel szőkítette a haját. De öltek már körömráspollyal, kiskanállal, keresztrejtvénnyel - azonban iparkodjon, kedves bérgyilkos úr, szállja meg az ihlet, mert mindjárt itt lesz a Scotland Yard, és valahová el kell még rejtse a hullámat is..."
Van egy szegény fiú, aki reménytelenül szerelmes, és a halálra készül - jaj, de mennyivel nehezebb megírni a búcsúlevelet, mint leugrani a hídról! És van egy másik fiú, maga a rakás szerencsétlenség - mit tegyen, ha semmire nem alkalmas szegény, legfeljebb az irodalmi Nobel-díjra? És van két nagy "problémamegoldó": a csodálatos tejcsarnokosnő (Tóth Ildikó) és Plack, a Vörös avagy Egyszerű Plack (Mucsi Zoltán).
Kárpáti a darabot Rejtő legfőbb motívumai alapján írja, a tőle megszokott asszociatív módszerrel, szabad és játékos dramaturgiával mélyed el Rejtő közkedvelt és sajátos fantáziavilágában.

A(z) Jászai Mari Színház, Népház előadása

Bemutató időpontja:

2007. február 23., Jászai Mari Színház, Népház

Stáblista:

Szereplők

Nany (Maud, Pepita Ofélia)
Egyszerű azaz Vörös Plack (Potrien őrmester)
Égőszemű ifjú (Gróf)
Dostojewsky (bérgyilkos)
Puskenovics (Warins)
Igaldys (Wágner úr)
Bartholdy (Bankelnök)
Névhámos (Navigátor, Fülig Jimmy)

Hozzászólások

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás