Színház

Az öreg hölgy látogatása

előadás, 2020.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Egy kisváros valahol Európa közepén a csőd szélén áll. A gyárak bezártak, az üdülőközpont pang az ürességtől, a polgárok munkanélküli segélyből vegetálnak, miközben az ország és egész Európa virágzik. A kilátástalanságban egyetlen szalmaszál marad, amibe meg lehet kapaszkodni: Claire Zachanassian, a milliárdosnő, aki a város szülötte, és most hosszú idő után először látogatóba érkezik. Feltámad hát a remény, hogy majd ő megmenti a várost, és a milliárdosnő hajlandónak is mutatkozik erre, de van egy feltétele.. Igazságot akar.

Dürrenmatt klasszikus remekműve izgalmas krimi, bátor, formabontó színdarab, mely igazi társulati játékra és csapatmunkára ad lehetőséget.

Továbbá: Adamovich Ferenc, Asztalos Dóra, Bálint Barna, Fehér Laura, Forgács Róbert, Furka Ildikó, Gulyás László, Hajdu Ádám, Kóbor Balázs, Misik Renáta, Molnár Zsolt, Nánási Attila, Rizek Lajos, Siklódi Szilvia, Szabó Mátyás Péter, Szakács Richárd, Tóth Brigitta, Tóth Máté, Viola Péter, Zámbó György 

Zenészek: Balázs Tamás, Bartek Zsolt, Berec Péter, Bodon Bence, Hlaszny Ádám, Keresztes Sándor, Kiss Vilmos Tibor, Kurucz Levente, Mihályfi Márk, Rónai Gábor, Standovár Mátyás, Tompa Ábel

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2020. október 16., Vígszínház

Stáblista:

Szereplők

Claire Zachanassian
Ishler Mathild, a felesége
Otilie, a lánya
Konrád, a fia
Polgármester
Plébános
Dr. Loden, orvos
Schimleder, rendőr
Albert Jäger, első polgár
Schmidt, második polgár
Schuster, harmadik polgár
Krach, negyedik polgár
Mieder, festő
Hetedik, nyolcadik és kilencedik férj
Koby / Első újságíró / Riporter
Loby/Második újságíró
Sprőd Anett, polgármesterné
Állomásfőnök
Vonatkísérő
Riporternő
Operatőr
Második asszony

Hozzászólások

gabodick 2021 okt. 06. - 15:32:18 Előzmény Edmond Dantes
Pontosan, sajnos :-(
gabodick 2021 okt. 06. - 15:30:37 Előzmény Edmond Dantes
Kedves Edmond,elöször azthittem, hogy a saját beírásomat olvasom. Minden szavaddal egyetértek !
Edmond Dantes 2020 okt. 17. - 15:34:22
Nézd, kétségtelen, hogy a két színésznő nincs egy súlycsoportban. Kedvelem Hegyi Barbarát, vonzó külső, jó a hangja. Megmentette a produkciót a beugrással. Börcsök Enikő is jobb nála, de nekem ő sem "nagy" színésznő. Viszont Claire-nek szerintem ő jobb lenne-lesz mint lenne Eszenyi. Ahhoz a szerephez szerintem nem elég gonosznak lenni, ahhoz amúgy ...khm ... megvan Eszenyiben is a kémia, de valahogy nekem ő mégsem Claire. Láttam két filmfeldolgozást is, Ingrid Bergmant imádtam benne mint mindenben és jó volt a Hörbiger-dinasztiából való Christiane Hörbiger is. És emlékezetes volt Ruttkai is, aki már nagybetegen játszotta a szerepet. (A Sulyok Máriás előadás még kisgyerek koromban volt, nem láthattam.)
Edmond Dantes 2020 okt. 16. - 21:46:36 Előzmény Gedina1
Lehet, hogy Eszenyi Eniko szazszor jobban eljatszotta volna ... egyedul. A tarsulat nem all ki sem erte sem (jatszani) vele. Lehet, hogy nem orokre ("soha ne, mondd, hogy soha"), de biztosan jo idore.
4/10
Gedina1 2020 okt. 16. - 20:11:28 4/10
Tegnap láttam az előadást, nekem nagy csalódás volt. Hegyi Barbara számára ez a szerep túl nagy falat volt, semmi árnyalatot nem tudott vinni a karakterbe, súlytalan, színtelen volt a játéka. Ez a szerep, nagy szinésznőért kiált , nem tudom hogy került ő a képbe....hacsak nem Eszenyi Enikő ellehetetlenítésében való , élenjáró szerepe jutalmaképp . ( Aki mellesleg százszor jobban eljátszotta volna ezt a szerepet )
2/10
B. T. László 2020 okt. 15. - 21:32:41 2/10
Utoljára a PREMIER c. előadáson éreztem magam ennyire kellemetlenül a Vígszínház nézőterén. Hatalmas szereplőgárda a színpadon, akik a víg-kavalkádban igyekeznek helytállni. Hegedüs D. Géza, Kőszegi Ákos , Teleki Péter nagyon-nagyon jó és rajtuk kívül is vannak jól sikerült, már-már kidolgozott pillanatok, mégis... Sajnálatos, de az öreg hölgy egyelőre (még) nem érkezett mag a Vígszínház színpadára; szereposztási tévedés Hegyi Barbara a címszerepben. Alakítása zavaró, mégis tiszteletet érdemel a színésznő: megment jó néhány előadást Börcsök Enikő távollétéig. Az azért titok, hogy az ország egyik legnagyobb színháza, sem Budapesten sem Vidéken nem talált Claire Zachanassian szerepére még vendég-színésznőt sem...