Színház

Betörő az albérlőm

vígjáték, magyar, 2013.

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egy külvárosi idős asszonyhoz új albérlő költözik. A férfi, aki Marcus professzor néven mutatkozik be, valójában hétpróbás gazember, aki a bandájával együtt egy pénzszállító autó kirablására készül.

Az akció főhadiszállása pedig Mrs. Wilberforce lakása, a mit sem sejtő, kedves idős hölgyé, aki önhibáján kívül veszélybe sodorja a bűntény - és egyúttal a történet - mindenki számára kedvező és megnyugtató befejezését. De így legalább alkalom kínálkozik rá, hogy bizonyítást nyerjen a régi bölcsesség: mindenkiben van valami jó.

A fekete humorral átitatott, lökött karakterektől hemzsegő történet William Rose fejéből pattant ki, az ő 1955-ös forgatókönyve szolgált alapul Graham Linehan színpadi művéhez. A darab londoni bemutatója a Gielgud Theatre-ben volt 2011 decemberében, ahol hosszú sikerszériát ért meg. A kritikusok kiemelték, hogy ennyi ötletesen idióta figura ritkán terelődik össze egy színpadon, és egyhangú dicséretben részesítették a pazar színészi remekléseket.

A(z) Madách Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. május 11., Madách Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

2/10
marvanyos86 2013 szept. 27. - 22:44:42 2/10
Unalmas, gyenge, idétlen.
A rengeteg káromkodás se tetszett.
A színészeket sokszor nem érteni, a fõszerep (Mrs. Wilberforce) lett mind színészileg (H.J.), mind karakterileg a leggyengébb. Magyar Attila viszont itt is hozza a maximumot.
A legkínosabb az öreg néniknek öltözött 180 cm-es férfiak voltak.

10/2.
szysszy 2013 júl. 12. - 12:27:30
Én imádtam a régi 1955-ös filmet ezért reméltem h a darab beváltja majd a hozzá fûzött reményeket...tévedtem.Unalmas, fárasztó, nehézkes...Nem a színészeket szeretném bántani õk mindent megpróbáltak, de ilyen eröltetett, kínos, óvodásoknak való poénokat lehetetlen felnõtt mûvelt közönségnek átadni.Nem értem miért kellett ezt így bemutatni.. a film után szörnyû csalódás volt.
A Ghymes bemutatja: Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje