Színház

Bohémélet

táncelőadás, 2020.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Inversedance Társulat előadásában az operairodalom egyik legszebb és legtöbbet játszott művét, Giacomo Puccini Bohémélet című operáját állítja táncszínpadra.

A darab fiatal művészek életét mutatja be, melyet átsző a szertelen fiatalság, a művészlét keserédes és rögös útja, az elhivatottság, a vágyakozás, a mulatozás és a szerelem. A fiatalos könnyedség azonban nem tart örökké. A halál pecsételi le azt, ami akarva-akaratlan ott van a mindennapokban, apró, kis dolgokban, a meleget adó papírlapok hamvadásában, a kihunyt gyertya olvadó viaszában, a szoba sötétjében, a szerelemben és az emberi élet törékenységében.

Az előadás érdekessége, hogy az opera cselekményét helyenként megtöri egy-egy érzelmi állapot mélyebb kibontása, kiemelése, több aspektusból való ábrázolása. A koreográfia szimbólumrendszerekre épül, amelyekben keveredik a szürrealista és a klasszikus megjelenítés.

Előadják: Chiara Alessandro, Bódi Bianka, Dowidat Sára, Ferencz Vivien, Fabrizio di Franco (Budapest Táncszínház), Kiss Zoltán, Clark David Ortega, Paláncz Daniéla, Petrőcz Cintia, Yun Ju Huang

A(z) Inversedance - Fodor Zoltán Társulata előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások