Színház

Carlos-ügy

beavató színház, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Carlos-ügy egy olyan többfázisú projekt, mely végső formáját terveink szerint 2013 májusában, egy nyilvános per/tárgyalás keretében nyeri majd el. Az egyedi színházi vállalkozás alapja Schiller Don Carlos című műve, melynek főszereplője esélyt kap ügyének rekonstruálására, újratárgyalására. A 2013 májusára megvalósuló projekt folyamatában több fázison megy majd át. Ennek része egy nevelési program: "kihelyezett klasszikus órák", "nyílt/beavató" próbák, és tantermi előadás formájában.
A társulat egy tavalyi workshop kapcsán kezdett el hasonló rendszerben dolgozni. Ez a munka olyan jó tapasztalatokat hozott, hogy megfogant bennünk a gondolat: mennyire fontos, időszerű témát találtunk. Egy olyan országban, társadalomban melynek tagjai egyre inkább képtelenek nyitottan, aktívan, észérvekkel kommunikálni, fontos beszélnünk ennek következményeiről, és hiányáról.
A Carlos-ügy alkalom mindannyiunk számára, hogy újrafogalmazzuk gondolatainkat, hogy ki tudjuk fejezni önmagunkat, hogy érvekkel és ellenérvekkel - felnőtt társadalom polgáraihoz méltóan - vitakultúránkat pallérozhassuk, kommunikációnkat fejleszthessük. A Carlos-ügy tantermi/beavató programja ezt az utat, ezt az önbecsülési, önkifejezési és fogalmazási folyamatot tudja elindítani azzal a fejlődő generációval együtt (15-18 év), akinek saját értékeivel és lehetőségeivel most kell tisztába kerülnie, hogy később valódi, igaz és saját döntéseket tudjon hozni, mely egy nyitott, valódi párbeszédeket generáló társadalom egészére hatással lehetnek.

A(z) Maladype Színház előadása

Hozzászólások