Színház

Csárdáskirálynő

operett, 3 felvonás, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Cselekmény

I. felvonás:
Egy varietében vagyunk. Ma tartja búcsúfellépését Vereczky Szilvia, az általánosan ismert és elismert csárdáskirálynő. Búcsút vesz Edvin hercegtől, aki vele szeretne tartani Amerikába. Nem tetszik ez a grófi családnak, hiszen ők Edvinnek Stázi grófnőt szánták. Megváltozik a helyzet, amikor meghozzák Edvin ulánustiszti behívóját. Ezt a család azért eszelte ki, hogy távol tartsák Edvint Szilviától. Edvin azonban tudja, hogy ez csak a családja műve lehet, ezért aláír egy kötelezvényt, hogy nyolc héten belül feleségül veszi Szilviát, aki meglepetésében autót kér a trieszti gyorshoz, hogy Amerikában megnyugvást leljen.

II. felvonás:
A hercegi kastély előcsarnoka, amelynek egyik szomszédos terméből tánczene szól. Szilvia nem utazott el, megjelenik Bóni karján, mint a gróf felesége. Edvin úgy gondolja, hogyha egy varietécsillag túl kevés a családjának egy elvált grófné csak megfelel. Szilvia leleplezi magát, ilyen áron nem kell Edvin szerelme.

III. felvonás:
Kerekes Ferkó mulat "Hajmási Péter, Hajmási Pál..." zenéjére. Jön Szilvia Bónival és Edvin apjával, aki szintén sanzonettet vett feleségül. "Legfeljebb két varietécsillag lesz a családban" - szól Edvin apja. Fia így elveheti Szilviát, Bóni pedig Stázit. A finálé a "Hajmási Péter, Hajmási Pál..."

A(z) Kolozsvári Magyar Opera előadása

Stáblista:

Hozzászólások