Színház

Cukorfalat/Hard Candy

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Thália Színházban mutatják be a Hard Candy című díjnyertes pszichológiai thriller színházi adaptációját. Goda Krisztina rendező nem először dolgozik olyan témával, amellyel mi nők azonosulni tudunk: beleszeretünk valakibe, aki nem az akinek mondja magát, de mi annyira szeretnénk hinni neki (Kaméleon, 2008), szinglik vagyunk és vergődünk a ketyegő idő és az ideális partner megtalálása között (Csak szex és más semmi, 2005). A Cukorfalatban egy nem kevésbé drámai élethelyzettel találkozunk egy nagyon fiatal lány és egy idősebb férfi viszonyában.

Hayley (Martinovics Dorina), a vonzó 14 éves kamaszlány, sokat lóg az interneten. Egy chat-szobában megismerkedik Jeff-el, a 40 éves fotóssal, és pár hét levelezés után találkoznak Jeff (Rudolf Péter) lakásán. A lakás falait tinédzserlányokról készült provokatív fotók borítják. Jeff itallal kínálja a lányt, és pár pohár után már forr körülöttük a levegő. Ám ekkor az események olyan fordulatot vesznek, hogy már szinte lehetetlen eldönteni ki az áldozat és ki az aki a másikon erőszakot követ el.

Rengeteg kérdés merül fel, ami a társadalmi konvenciókat feszegeti. Feldereng a Lolita-probléma: két ember vonzódik egymáshoz de tiltott köztük a szexualitás. Egy tinédzser lány, aki kacéran próbálgatja vonzerejét, mert igényli a figyelmet, az elismerést, de szinte még gyerek. Egy férfi, aki vonzódik a fiatalsághoz és nem egyértelműek a szándékai.
A darab a társadalmi normák határainak képlékenységéről szól. Hol a határ az ártatlan gyermeklány és a számító, erőszakos nő között? Hol a határ a kedves férfi és az erőszakos pedofil között? Hol a határ, ahol még megállíthatjuk a szenvedélyt, hogy ártatlanok maradjunk? A darabban felsejlik a nők elleni nemi erőszak nagyon súlyos, és Magyarországon sajnos nem eléggé kiemelten kezelt problémája.

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. március 31., Thália Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások