Színház

Duma Impró

előadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hogyan lehet felkészülni az improvizációra? A kérdésben máris ott az ellentmondás. Nem lehet felkészülni, vagy ha igen, akkor úgyis felesleges.

Érdeklődő kérdéseimre kevés választ kaptam, még azoktól is többen nevetve mondták, hogy "majd meglátjuk", és abban szinte mindenki egyetértett, hogy "ők is kíváncsian várják".
A leginkább használható választ Litkai Gergely, a társulat főszerkesztője adta: "Óriási impró dzsembori lesz!". Ez a rejtélyes mondat szabadfordításban annyit jelent, hogy a szereplők különféle szituációkba helyezik magukat, felvetnek egy-egy témát, aktualitást, és erre reagálnak improvizatív eszközökkel, humorosan."

Az este szereplőit egy hatfős keret alkotja, akik közül hárman vendégművészként éreznek.Bánki Gergely, színész, többek között a Buhera mátrix, a Fekete kefe, vagy a Nexxt című filmekből lehet ismerős. Fodor Annamária, akit sokan már az utcán is Timinek szólítanak, a Munkaügyek című IrReality show egyik főszerepe után. Vinnai András, színész és író, többek között a Mikroszínpadon, tavaly ősszel bemutatott, A humor forrása című darab szerzője.

A vendégeket gondos házigazdaként fogadják a Dumaszínház tagjai. Így például Mogács Dániel, a lázadás nagymestere, aki a Rohan(d)ó élet legfőbb kritikusa, Kovács András Péter, aki már mindent kipróbált, amit a humorban ki lehetett a kabaréjelenet-, tévésorozat-, és könyvírástól kezdve a tematikus önálló estekig és a jazz-up comedy-ig. És persze Janklovics Péter, színész-humorista, az örökmozgó stand-up komikus, aki volt már a Sziget arca, de Michael Jackson-hasonmás is, legalábbis hangban és mozgásban.

És hogy ezek után mi fog ott történni? Legyen meglepetés. "Óriási impró dzsembori." Ez az egy, ami biztos.

A(z) Dumaszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások