Színház

Dűne

táncelőadás, magyar, 2013.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az előadás rendhagyó módon két alkotó munkájának a gyümölcse, mely bár két különálló egységként fogalmazódik meg a mozdulatfüzérek által, ám egymást erősítve mégis koherens egésszé állnak össze az est során. Maday Tímea Kinga munkája a szél szabadságát, könnyedségét és sodró lendületét eleveníti meg, míg Hámor József ezeket a természeti energiákat koncentrálja, sűríti, préseli mozdulatfüzérei során, miközben a természeti körforgás állandóságának képe fogja össze a darabot, megjelenítve a változatosság ciklikus-ritmikus dinamizmusát.

A Maday Tímea Hámor József páros nem először dolgozik a Közép-Európa Táncszínház társulatával. Az elmúlt években a tehetségkutató programok során is együtt gondolkoztak és alkottak a csapattal, nem véletlen tehát, hogy a 25. jubileumi évad első bemutatóját ők készítették el, mely így a Sissi Őszi Tánchét nyitánya lehet.

A(z) Közép-Európa Táncszínház előadása

Bemutató időpontja:

2013. november 15., Közép-Európa Táncszínház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Anipanni 2014 jan. 11. - 21:50:47 10/10
Ma láttam az elõadást: döbbenetesen szép és jó minden benne: a koreográfia, a táncosok, a zene, mindezek harmóniája, a dûnére asszociálhatósága és még ezer dolog, ami megérinti az embert elõadás közben. Alig várom, hogy mikor lesz a következõ elõadás, hogy újból megnézhessem. A helyszín is ideális.