Színház

Egy, kettő, három - Az ibolya

vígjáték, magyar, 2009.

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Norrison bankelnöknél egy amerikai milliomos csemete, Lydia vendégeskedik. Ám még mielőtt a bankár visszaszolgáltatná a lányt féltő szüleinek, kiderül, hogy Lydia egy óvatlan pillanatban örök hűséget fogadott Fusz Antal taxisofőrnek, sőt gyermeket vár tőle. Ha ezt a szülők megtudják, hatalmas botrány lesz, és valószínűleg a milliomos papa és Norrison cége közötti fúzió se fog létrejönni. Az ügy békés elrendezése tehát Norrisonnak is érdeke, ezért ördögi tervet eszel ki: ha már a fiatalok nem hajlandók elválni, akkor ezt a kínos házasságot fogja ragyogó partiként feltüntetni.

Egy pesti színházban egymásnak adják a kilincset a felvételiző színésznőcskék. A zord igazgató mindenkit kipenderít, azonban az érzékeny lelkű zeneszerzőnek megesik a szíve a jelentkezőkön, és egy hirtelen ötlettől vezérelve a két férfi szerepet cserél: a továbbiakban a szerző fog felvételiztetni, az igazgató pedig majd a háttérből figyeli az eseményeket. A szerepcserét azonban később többszörösen megbánják, amikor váratlanul belép az ajtón egy igazi virágszál, egy ibolya.

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. december 19., Pesti Színház

Stáblista:

Szereplők

Kuno kisasszony
Brasch kisasszony
Posner kisasszony
Petrovics kisasszony
Lind kisasszony
Michael (divatárus, Károly)
Ciring (Félix)
Dr. Wolff (Colleon)
Főszabász (Krisztián)
Gróf Dubois-Schottenburg
Roboz kisasszony
Márkus kisasszony
Rakolnoki kisasszony
Thúz kisasszony
Széll kisasszony

Hozzászólások

Gabriella54 2010 aug. 08. - 02:02:20
Kíváncsian várjuk Nyíregyházán a VIDOR Fesztivált!
Móricz Zsigmond Színház nagyszínpad:

2010. aug. 29. (vasárnap) – 19.00
Vígszínház, Budapest
Molnár Ferenc: Egy, kettõ, három
Molnár Ferenc: Az ibolya
Rend.: Szabó Máté
Fõsz.: Igó Éva, Kovács Patrícia, Kern András, Reviczky Gábor
10/10
ienysiv 2010 jan. 06. - 01:33:48 10/10
Nagyon jó volt a két egyfelvonásos,pedig a szilveszteri Játék a kastélyban után erõsen tartottam tõle.Fõleg az Egy,kettõ,három volt felhõtlenül kellemes és szórakoztató.Kern András brillírozott ebben a szerepben,még a rossz szövegmondását is feledtetni tudta.
Az Ibolya nekem túl komoly volt,ez a darab erõsen hajaz a Liliomra,ami nem egy vidám darab.Annak azért örültem,hogy Reviczky ezúttal nem ripacskodta szanaszét a szerepet,pedig mindig nagy hajlama van rá.Bata Éva nekem gyengének tûnt,de lehet,hogy csak egyszerûen egy alacsonyabb és filigránabb színésznõt vártam volna ehhez a szerephez,pl. Kovács Patríciát,aki nekem minden szerepében nagyon jónak tûnik.