Színház

Egy nő

előadás, 90 perc, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kar, III. évfolyam (Románia): Egy nő - fizikai színházi előadás Esterházy Péter Egy nő című regénye alapján

szereplők: Andreea Bănică, Norbert Boda, Nicole Burlacu, Alexandru Chindri?, Robert Danci, Blanca Doba, Radu Dogaru, Denisse Moise, Alexandru Popa, Dan Pughineanu, Irina Sibef, Cosmin Stănilă, Maria Teisanu
hang, fény: Victor Lup
koreográfus-rendező: Andrea Gavriliu
osztályvezető tanárok: Bács Miklós, Irina Wintze

Egy előadás a nőkről, a nők szépségéről, és mivel a szépség változást jelent, a szépség titokzatos sokféleségéről. Anya, szerető, szerelmes nő, a megszállottság tárgya, visszataszító erő, az imádat temploma, kacér és buja, unalmas, a családon belüli erőszak céltáblája, múzsa. A nők is számtalan formában látják magukat, de mindig valahol az erős és a törékeny között. Ami a hozzájuk fűződő viszonyt illeti, az a keringőre vagy a technóra hasonlít leginkább. Egy személyes hangú, dinamikus és vicces előadás 15 színészhallgatóval a színpadon.

A kolozsvári Babeş?Bolyai Tudományegyetem Románia egyik legnagyobb és legelismertebb egyeteme. Román, magyar és német nyelven nyújt alap- és magiszteri képzést 21 karon. Az Egy nő című előadást a Színház és Televízió Kar román nyelvű színészképzésének harmadéves hallgatói állították színpadra a fiatal és elismert koreográfus, Andrea Gavriliu rendezésében.

"Egy nő törékenysége szakadatlanul vergődik a ráció és a szenvedély közt. Az előadók rövid naplórészleteket mutatnak be, amiket ajkuk, szemük, kezük, karjuk segítségével, pontos mozdulatokkal mesélnek el, miközben láthatatlan formákat hoznak létre és tüntetnek el a térben. A teljes univerzumot rejtették el gondolataikba, testük pedig felfedi és újraalkotja ezeket a mindannyiunk által átélt történeteket. Így emel fel az Egy nő.
Andrea Gavriliu rendezése tökéletes technikával létrehozott poézis: sokféle érzetet kelt és felforgatja képzeletünket. Fiatal alkotókat segít az (ön)felfedezés, saját határaik megismerésének és átlépésének útján. Az állandó változás és folyamatos fejlődés vágya születik meg benne. Előítéleteket old fel és embereket hoz közelebb egymáshoz. Meggyőzi a nézőt arról, hogy a színháznak része a tánc is, és fordítva. És mindenekelőtt azt bizonyítja be a tizenöt színész segítségével, hogy a hallgatás és a gesztusok igenis közelebb hoznak bennünket egymáshoz. Olyan vizsga ez, melyen csak keveseknek sikerül átmenniük. A kolozsvári diákok azonban a lehető legszebb leckét adják nekünk felnőttségből és profizmusból."

A(z) Régi Zsinagóga - Szeged előadása

Hozzászólások