Színház

Egy őrült naplója

előadás, magyar, 2017.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A 2016?2017-es színházi évadban lesz 50 éves jubileuma annak a színháztörténeti jelentőségű bemutatónak, melyre a Pesti Színházban került sor. Páratlan sikersorozat vette kezdetét: Gogol remekművének monodráma-változata Darvas Iván szuggesztív játékával legendássá vált.

De nem csupán az évforduló indokolja az új bemutatót. Gogol művészete a színpadon igazi ünnep. Álmok és víziók, melyek nevetségessé válnak a nappal kiábrándító valóságában. Az élet ésszerűtlenségek halmaza, amelyben a rögeszme mint valóság tükröződik. A történet hőse őrült ? egy őrült világban. Gogol tragikomikus látomásában zseniális pontossággal tárja elénk a téboly felé haladó, elnyomott, a kitörés esélye nélküli, reménytelenül szerelmes ember kórtörténetét, mely mélyen megrendítő, emberi. Az előadás igazi színházi csemegének ígérkezik. A főszerepben a méltán népszerű, kiváló színész: Katkó Ferenc

Köllő Miklós magyar pantomimművész, rendező, koreográfus. 21 évesen, 1967-ben megalapította a Dominó Pantomim Együttest, amely kísérleti színházként új műfaj megteremtését tűzte ki célul. A 70-es években együttesével szinte minden jelentős európai színházi fesztiválon fellépett, számtalan film- és televíziós koreográfiát készített. 1986-ban Köllő Görögországba kapott meghívást, a görög?angol koprodukcióban létrejövő, első kortárs színház (Dionysia) művészeti vezetésére. 1990-ben, a MOVI-val együttműködve, létrehozta a budapesti Laterna Magica-t. 2003-ban szenior korú tagokkal megalapította a Tarka Színpadot, melynek elsődleges célja a színházművészet terapikus alkalmazása, hátrányos helyzetű korosztály számára. A kísérleti színház napjainkban is sűrűn szerepel európai fesztiválokon. 2009-ben létrehozta a Vál-Völgyi Művészeti Alkotóházat, melyben napjainkig, a színházművészet mellett, az alkotóművészet szinte valamennyi ágát oktatják. 1980-ban a Magyar Televízió Nívódíját kapta, a Cannes-i Kávéházi Színházak Nemzetközi Fesztiválján Nagydíjas lett 1983-ban, míg 2010-ben Újbuda Önkormányzata díszpolgári címmel tüntette ki.

A(z) Békéscsabai Jókai Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások