Színház

Egyenlőség

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2012.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Loam lord évente egyszer demokrata. Teán fogadja a cselédeit és a lányaival egyenlőnek tekinti őket. A társadalmi vígjáték azt vizsgálja, mi történik egy olyan családban, ahol a társadalmi különbségekről nem vesznek tudomást. Egy jacht kirándulás az előkelő társaságot, egy inast és egy konyhalányt társadalmilag kényes helyzetbe hoz. Vajon működik-e a demokrácia egy lakatlan szigeten is?
A Pán Péter című meseregény szerzője ezúttal vitriolos és bölcs, nagyon is felnőtt kérdésekkel foglalkozik, rendkívül szellemes és szórakoztató formában.

A(z) Karinthy Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. november 16., Karinthy Színház

Stáblista:

Szereplők

Crichton (komornyik)
Catherine
Brocklehurst grófné
Brocklehurst lord
Ernest Wolley
John Treherne (tisztelendő)
Tweeny (konyhalány)
Perkinsné házvezetőnő

Hozzászólások

6/10
M Árton Karinthy 2016 ápr. 13. - 18:08:57 6/10 Előzmény papua
A napokban eszembe jutott az Egyenlõség elõadása. Mából nézve még jobb volt, mint amikor még látható volt. Sajnos, ritkán játszott darab, pedig szellemes és nagyon aktuális. Ugyanis a demokráciáról és a társadalmi "egyenlõségrõl" szól.
papua 2013 jan. 27. - 17:59:38
Kedves Violet!
Milyen szerencse, hogy sokakat nem sikerült megóvnod a csalódástól, mert akkor lemaradtak volna az élményrõl, amit átéltek.Én is közéjük tartozom.
1/10
violet92 2013 jan. 27. - 13:06:47 1/10
Kedves Papua, lehet a véleményem támadni, de a személyemet nem illik. Nem ingyenjeggyel ültem ott, ahogy más elõadásokon sem azzal szoktam. Soha nem éreztem még úgy színházi elõadás után, hogy reagálnom kell rá "nyilvánosan". Ez volt az elsõ alkalom, hogy próbáltam véleményemmel másokat óvni a csalódástól, amit az elõadás okozott.
feeco 2013 jan. 18. - 09:39:29 Előzmény papua
tetszik, ahogy "kampányolsz" a Karinthy Színház mellett Papua.. (szinte) az összes korábbi hozzászólásod eme színház darabjait méltatja - minden esetben pozitív felhanggal.. mivel mindezt intelligensen teszed, azt hiszem nincs ezzel semmi baj, különösen ha esetleg ott dolgozol.. :)
a Szegény Dánielt láttam "nálatok" utoljára, az nagyon tetszett..
ezt most kihagyom.. ;)
papua 2012 dec. 24. - 17:03:04 Előzmény violet92
Ellenkezõleg. A második résznél ott maradt nézõk ugyanolyan remekül szórakoztak, mint akik az elsõt is látták. A végén vastapssal jutalmazták a remek estét. Szerintem violet nevû topokozó egy másik elõadást látott, nem ezt.Vagy direkt azért jött, hogy,lebeszéljen róla. Vajon mennyiért vette a jegyet? Netán ingyenjeggyel ült ott. Az ingyenjegyesek olykor a legkellemetlenebb nézõk. A többi nézõ viszont úgy látszik fizetett érte, mert nagy közönségsikerrel válaszolt a látottakra. Mindenképpen ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg az Egyenlõséget a Karinthy Színházban.
1/10
violet92 2012 dec. 20. - 23:34:51 1/10
Élvezhetetlen volt, néhányan már a szünetben elmentek. Õk tették jól, hiszen az ottmaradtak szenvedése a második rész alatt csak fokozódott. Nem volt vicces, nem volt nagy tanulsága, nem volt történés, illetve, ami volt, az kiszámítható volt az elejétõl a végéig. Nem ajánlom.