Színház

ELEFÁNT/ember

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Dr. Frederick Treves sebész, egy különös betegségben szenvedő férfit talál egy vásári mutatványosnál. Testi deformáltsága miatt, John Merricket, csak elefántemberként emlegetik. Az orvos, kihasználva az alkalmat, magához veszi, és a kórházba viszi. Célja, hogy bevezesse a súlyosan deformált férfit a társadalomba. Merricknek azonban, a testi szenvedésnél csak lelki gyötrelmei nagyobbak. Nem érti teljesen, hogy mi történik körülötte, rémálmok gyötrik, és a saját belső kételyei, hogy vajon jó helyen van-e!?

Ez a történet a különbözőségekről szól. Arról, amit ma óvatosan elkerülünk. Nem beszélünk róla, mert különbözni másoktól, tabu. A társadalom rákfenéje, a pénz-, a hatalom-, a marketing szőtte világunk. Nap, mint nap szembetaláljuk magunkat az erőszakosabbnál erőszakosabb reklámokkal.
Ne gondolkozz, csak legyél fogyasztó!
Ne légy más, mint a többiek, mert akkor selejt vagy! Légy olyan, mint mindenki! Könnyebb egy csordát irányítani? Hát persze! Könnyebb, ha irányítanak minket? Naná! De érünk-e el valamit azzal, ha eszközei vagyunk, egy globális „Szexi vagy nem?” játéknak?
Ez a történet az önzésről szól. Arról, hogy hogyan használnak.
Az ELEFÁNT/ember igaz történeten alapszik. Mondanivalója, nem csak korában, a 19. században, de most is aktuális.

A(z) Genéziusz Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Frederick Treves – sebész
John Merrick – az elefántember
Ross Bytes – Merrick gazdája
Mrs. Carla Gomm – kórházigazgató
Mrs Pool – főnővér
Helen – ápolónő
Lucy – ápolónő
Mrs Kendal – színésznő
Anne – Treves felesége/Koldusasszony
Sunny Jack – fűtő
Alexandra hercegnő
Rosie – néma utcakölyök

Hozzászólások