Színház

Éljen az élet!

musical, 2 felvonás, magyar, 2004.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

'"Éljen az élet!" Ennyi talán elég is lenne, ilyen címhez nem nagyon kell ajánlókat írni, hisz önmagáért beszél. De mint tudjuk, a "jó bornak is kell a cégér", és hogy "ne áruljunk zsákbamacskát" "rántsuk le a leplet" az évad leglátványosabbnak ígérkező produkciójáról.

A musical zenéjét Charles Aznavour szerezte. A most 80 éves örményszármazású francia sanzonkirályt, filmszínészt, férfiideált nem csak az idősebb korosztály, hanem a fiatalok is ismerik, hisz művei, sőt az egész Aznavour jelenség nem pillanatnyi, múló divat volt, hanem a műfaj klasszikussá vált tetőpontja, olyan nagyságokkal egyenrangúan, mint Edith Piaf vagy Jacques Brel.
Aznavour 1984-ben forgatta Toulouse Lautrec-ről az "Éljen az élet" című filmjét, melyben mint forgatókönyvíró és színész is közreműködött. Ez alapján írta meg 2002-ben a musicalt. A mű először koncertformában vált ismertté, majd Londonban került színpadra és most a jó öreg kontinensen először a Jókai Színházban kerül bemutatásra.

A musical főszereplője tehát Toulouse Lautrec a híres, hírhedt hercegi származású, botrányos életet élő, nyomorék festőzseni. Így nem titok tehát, hogy a nézők betekintést kapnak a párizsi éjszaka világába, a mulatókkal, színházakkal, bordélyokkal, kávéházakkal, művésztanyákkal zsúfolt legendás Montmartre negyed életébe.

A(z) Békéscsabai Jókai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. december 17., Békéscsabai Jókai Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
vilmanyi5 2012 szept. 20. - 19:00:38 10/10
Elõadásfotó.