Színház

Emese&Emil

táncelőadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy darab két egyszerű emberről: Emeséről és Emilről. Emese, állítása szerint kontalan, nemtelen és a nyugalom megzavarására alkalmas képi- és hanghatásokkal rendelkezik. Egy másik bolygóról érkezett hozzánk a földi lét tanulmányozásának céljából. Ezt egyelőre, hivatalos források hiányában sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. Csak most, csak itt, csak Önöknek! Ha végzett, hazatér. Elnézésüket kéri amiatt, hogy csak átutazóként tud jelenlenni közöttünk, és arra is felhívja szíves figyelmüket, hogy igyekezzenek nem megszeretni, nem megutálni nagyon. Sőt! Ha lehet, kerüljenek mindenfajta kötődést az irányába, egyszerűen csak méla közönnyel figyeljék őt és ténykedéseit. Megértésüket előre is köszöni.

Emilről csak annyit tudunk, hogy 12éves korában egy biológia órán megtudta, hogy a legkissebb szervezetek a legellenállóbbak a külső hatásokkal szemben. Ugyanebben a pillanatban hirtelen megállt a növekedésben. Sejtjei úgy döntöttek, nem osztódnak tovább. Ennyi. Kész. Mert hát minek? Mire fel? Hiába mondogatta anyukája, hogy 'de hisz nekem nősz nagyra!', mert hát mit ér egy anya szava, ha ott a biológia! Emil azóta csúcsra fejlesztette a környezetével szembeni ellenállóképességét. Egy igazi túlélő. Superman. Túléli Önmagát, túléli az Életet.

És mégis, mi történik, ha ez a két személy találkozik? Többekközött erre kerestük a választ a kutatásunk során. Ez a darab az Ismeretlen Kutatása program keretei közt született, ezért külön köszönettel tarozom a Műhely Alapítvány munkatársainak a lehetőségért és kutatási partneremnek, Hajnóczy Lucának, aki elviselt, és segített tudományosan is alátámasztani a létezést magát. Most ezt a darabot kicsit átgondoltuk, kibővítettük, és készek vagyunk először, ismét vagy újra találkozni különböző életformákkal az észlelés és megosztás jegyében. Éljen a kommunikáció!

Addig is, ölel és csókol:

Anyád

elött/után/mellett/helyett én is Fülöp László

A(z) SÍN Kulturális Központ előadása

Stáblista:

Hozzászólások