Színház

Fairplay - Sportóriások legendája

táncelőadás, 2017.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Amikor béke van és a jóléti társadalom fogalma értelmet nyer a hétköznapokban, amikor az élet nem a túlélésről szól, hanem tényezőt képez a mindennapok minősége is, az ember törvényszerűen vágyni kezd határainak feszegetésére. Keressük a többet, az újat, a mást: az élet katartikus jelenlétét a megszokás és a nyugalom kipárnázott ösvényén. Más és más módon, de éhezünk a katarzisra és az eufóriára - ezért nyerhet teret magának újra és újra a művészet és a sport. Számtalan különböző módon élhetjük ezt meg, az élmény azonban ugyanabból a vágyból fakad, és ugyanahhoz az állapothoz vezet. Sport és művészet - a katarzis, a mindent elsöprő, túlcsorduló létélmény két diadalittas vezére, amelyek életünket többé, színesebbé, valódibbá teszik.

Az előadás egy fiatal fiú álmain és küzdelmein keresztül mutatja meg, hogy mit jelent a semmiből indulni, kitartani, végül célba érni. Hogy mi az, amiért érdemes küzdeni, és mit ad, mire tanít, miben nevel, miben támogat a sport. Fairplay - Sportóriások legendája című táncelőadással Gyulai Júlia a Coincidance Táncszínház művészeinek közreműködésével nem titkolt módon édesapjának, Gyulai István egykori sportkommentátornak és sportlegendának állít emléket.

Előadják: a Coincidance Táncszínház művészei (Dervalics Dóra, Dorcsák Tünde, Gódor Bianka, Hajdú Péter, Joó Gyöngyvér, Nové Valéria, Scheirich Gerda, Szeitl Dorothy, Szilágyi Violetta, Szombati Tamás, Viderman Laura)

Vezető balettmester: Castillo Dolores

A(z) Coincidance Táncszínház előadása

Bemutató időpontja:

2017. augusztus 13., Coincidance Táncszínház

Stáblista:

Szereplők

Felix (atléta fiú)
Pekko (Felix vetélytársa)
Aryana (Felix szerelme)
Ned (Felix apja)
Gyermek Felix
Lylia (Felix anyja)
Nilla (Felix nővére)
Sorel (atléta edző)
Selma (RG edzőnő

Alkotók

Hozzászólások

doktormacko1 2017 okt. 24. - 14:58:58
Ma megnézem . Kíváncsi vagyok , hogy milyen lesz.