Színház

Félúton a Fórum felé

musical, magyar, 2015.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Tivornya, farsang, sehol egy fals hang,
színészből van viszont elég!
Tunikák meg tógák, szabadok meg szolgák,
úrinők meg cédák, keselyűk meg prédák,
katonák meg adomák
meg libidó meg riadó
meg vicc, spicc,
hím, rím,
zsonglőr, testőr, sármőr, dublőr...
Köz- és önérdek, humor tömérdek,
kezdetnél boldogabb a vég!
Tragikus lesz holnap, komikus ma még!

Stephen Sondheim első zenés darabja Plautus három vígjátékának különös parafrázisa, mely nem csupán szívet melengető komédia, a rekeszizmokat kíméletlenül megdolgozó bohózat, hanem izgalmas zenei világának köszönhetően - a debütálás idejében - az év musicaljének választott fergeteges, látványos Broadway darab is egyben.

Ez az ízig-vérig komédia meghódította a világot, film is készült belőle 1966-ban, a színházakban pedig mára több ezer előadást megért, igazi, nagy, klasszikus sikerré vált, amit első ízben láthatnak most a budapesti nézők.

A(z) Thália Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. június 12., Thália Színház

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
hektor16 2016 jan. 18. - 22:28:12 8/10 Előzmény Edmond Dantes
Ja, és még valami, a felvezetésemmel kapcsolatban. Elismerem, hogy eléggé provokatív, de annyira azért nem elõítéletes. Ezt alátámasztandó, ajánlom figyelmébe egyik egy hónappal ezelõtti véleményemet, melyet az Istenítélet után írtam.
Edmond Dantes 2016 jan. 18. - 17:02:19
Kedves hektor16!
Már miért volna baj? Csak részben a "felvezetés(é)re" figyeltem fel (nem láttam az összefüggést), amit be is másoltam, részben pedig érdekelni kezdett, mert láttam h ez egy neves szerzõ Broadway-musicalje, eddig nem figyeltem fel rá h Pesten is megy. Kicsit rákerestem a szerzõre stb., aztán rákerestem...volna az elõadásokra, de nincsenek. A kérdés csak ennyi volt: ha annyira jó, hová tûnt? Üdv
8/10
hektor16 2016 jan. 18. - 15:43:53 8/10
Kedves E.D.! Ne tessék velem Kötözködni! Én csak azt mondtam, az aznap esti nagy siker alapján, hogy nagyon jól éreztem magam, és lám, nem csak a felsoroltak tudnak színházat csinálni! Most ez miért baj?
Edmond Dantes 2016 jan. 17. - 14:11:08
Érdekelne, vajon azért tetszett, mert "Ezt a darabot nem Parti Nagy Lajos írta, nem a Mohácsiék rendezték, nem a Khellék csinálták a díszletet, nem a Hevér-Stohl játsszák a fõszerepet..." vagy azért, mert jó?

És ha tényleg annnnyira jó, akkor miért is nincs mûsoron? Mert nincs mûsoron, noha csak a múlt szezon végén mutatták be. Nem olyan nagy az a színhûz...Valami nem stimmel itten...
8/10
hektor16 2016 jan. 17. - 11:50:39 8/10
Azért vannak érdekes dolgok! Ezt a darabot nem Parti Nagy Lajos írta, nem a Mohácsiék rendezték, nem a Khellék csinálták a díszletet, nem a Hevér-Stohl játsszák a fõszerepet,és mégis tele volt a színház! Ráadásul akkora siker volt, amit mostanában jómagam régen láttam. Persze a parádés szereposztás, már garancia is lehet a sikerre, fõleg akkor a a darab sem annyira rossz, hogy a nagyérdemû szórakozását elrontsa. Bizony bátran ajánlom mindenkinek aki egy könnyed estén , jól akarja érezni magát. Nyolcas.
The Brave Inkrabbit 2015 nov. 21. - 09:08:06
Megnéztem... nem hittem a kritikáknak, és megnéztem. Már a darab elején azt hittem, hogy eltévedtem, és valahogy a Mikroszkópon kötöttem ki... egyszerûen nem tudom hova tegyem. Volt már szerencsém gyenge darabhoz, de hosszú évek alatt ez volt az elsõ, ahol sajnáltam az idõt és a jegy árát.
Szeretem a fõbb szerepek megformálóit, de sajnos ebben a darabban nincs mit jól játszani. Értem én hogy munka meg minden... de miért itt, ebben a színházban? A hiba bennem van - aki szereti a Sas kabaréhoz hasonló poénokat (sõt, miközben ezt írom még Ihos is eszembe jutott), az bátran nézze meg. A közönség reakcióit tekintve biztosan sokaknak tetszett, és biztos vagyok benne hogy még sokaknak tetszeni is fog. Aki viszont nem fogékony a fentebb említett társulat humorára, nem szereti az tehetségkutatókban feltûnõ önjelölt bohócok és humoristák színpadi feszengését, az ne menjen.
Tehát: aki képes rá és végig tud nézni egy Mikroszkóp kabarét, meg esetleg élvezné Ihos J. akármilyen nénijét, annak hajrá, tetszeni fog nekik! A többiek pedig ne erre vegyenek jegyet. Ne, tényleg ne!
1/10
holczman 2015 jún. 13. - 23:17:50 1/10
Jó darab. Végig voltak poénok, nem lehetett unatkozni. Vida Gábor ismét ,,adta magát" . Könnyû nyári estére megfelelõ volt. Elég volt a zene is, nem volt telerakva dalokkal. a pontszámot nem tudom már javítani,7,5-re értékelem.:-)