Színház

Gázszív

előadás, 0.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az 1999-ben, koprodukcióban elkészült színpadi mű egy olyan abszurd táncszínházi előadás, melyet élő narráció kísér. A hat karaktert hat táncos jeleníti meg, míg azok hangjait egyetlen színész közvetíti élőben, hatféle hang virtuóz váltogatásával. A karakterek, azaz a szereplők egy arc (Tristan Tzara) részei, mint a Szem, Száj, Nyak, Orr, Fül és Szemöldök. Így a mozdulatokba és képekbe átültetett dialógusok valójában egy szétesett személyiség (a gázszív) hihetetlen helyzeteinek és önmagával folytatott vitáinak monológja. A Szem és a Száj szerelme, a Fül cinizmusa, a Nyak nyafogása, az Orr ostobasága és a Szemöldök bölcsessége és humora irányítja az eseményeket egy nevetségesen tragikus házasság felé.

"A humor és a botrány szándéka uralják ezt a művet, mely csak azokat az iparosított tökfilkókat fogja boldoggá tenni, akik hisznek a zseni létezésében." (Tristan Tzara 1920)

" Ez egy szabad, biztos ítéletű szöveg, ahol az emberi titkok bőségszaruból ömlenek, hogy a tudat és a tudatalatti küszöbén találkozzanak."
(G. - E. Clancier: Rimbaudtól a Szürrealizmusig)

A(z) Artus Stúdió előadása

Stáblista:

Hozzászólások