Színház

Gyerekek / Néhány percnyi Lock

előadás, 63 perc, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Erős hangeffektusok és stroboszkóp alkalmazása miatt az előadás megtekintését gyerekeknek, terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pace-makerrel és hallókészülékkel rendelkezőknek nem javasoljuk.

Volt egyszer egy kanadai lány, tanult klasszikus- és kortárs táncot, 1981-ben Eduard Lock felvette együttesébe, a La La La Human Stepsbe, 1985-ben pedig első kanadaiként elnyerte legendás a Bessie-díjat. 18 év után megvált a társulatától. Legújabb, 2009-es estjén vissza is néz és előre is tekint.

A gyerekek szépek, okosak, csúnyák, buták, jól neveltek és modortalanok, hangosak és viccesek, éppen olyanok, mint az ezt a címet viselő darab. A darab koreográfusa, a DV8 egykori sztárja, a veterán előadóművész Nigel Charnock a szeretet és a gyűlölet, a szenvedély és az erőszak közötti vékony mezsgyén mozgatja két táncosát Louise Lecavalier-t és Patrick Lemoth-t.

Az est második részében Louise Lecavalier 13 percben visszatekint egykori önmagára és - több mint 15 évvel a La La La Human Stepsből történt távozása után partnerével, Elijah Brownnal részleteket táncol két Édouard Lock koreográfiából, új értelmezésben. Hiszen őt is izgatja a kérdés, hogyan szólhat egy 15-20 éves mű a máról a mához, hiszen egy kontextusából kiemelt részlet máshogy töri a fényt; más jelentéssel bír a technikai fegyelem, és megint mással a komplex koreográfiai szerkezet elhagyása.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2010. szeptember 8., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások