Színház

Hamlet

előadás, magyar, 2005.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Itt és most. Alapigazságot hordozó színházi közhely. Tim Carroll, a londoni Globe Színház főrendezője és a társulat olyan speciális módszerrel készül az előadásra, hogy e közhely igazsága estéről-estére érvényesülhessen, és az aznapra jegyet váltó néző valóban elmondhassa: ezt a ma esti Hamletet csak ő láthatta. Annyi bizonyosan állítható, hogy Hamlet szerepében a magyar színház nagy ígérete, Balázs Zoltán látható. A többi szerepben? Itt és most, azaz aznap este eldől...

A színészek csak az előadás kezdetekor tudják meg, hogy a számukra adott két (vagy több) szerep közül aznap este melyiket játsszák. A nézők is résztvevői annak a játéknak, ami által - véletlenszerűen - megszületik a szereposztás. A közönség egyébként is tevékeny résztvevője a történéseknek: mindenkit arra kérünk, hozzon magával akár egy zenei felvételt, akár egy tárgyat, hogy azok segíthessék az aznap esti produkciót. Még a teret is a nézők alakítják ki. Tényleg nem tudjuk, mi fog történni.
/T.C./

A(z) Bárka Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. december 16., Bárka Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

10/10
agregator 2010 ápr. 23. - 22:54:04 10/10 Előzmény larina3
Fantasztikus az elõadás, izgalmas a sok improvizatív dologgal, nagyszerû élmény!
10/10
larina3 2010 márc. 15. - 18:26:19 10/10 Előzmény sarkadyl
Az egyik legjobb elõadás, amit valaha láttam!!! Érdemes megnézni, nagy élmény volt.
sarkadyl 2009 nov. 27. - 21:46:09
Könyörgöm, ne! Vegyék le Sh. nevét a színlapról, tegyék rá helyette T.C.-t. Elég a videójukat megnézni, hogy elmenjen az ember kedve.
Kérdéseim: el lehet-e vinni egy gimnazista gyereket erre az elõadásra, hogy megismerje a világirodalom legnagyobb drámáját? Kiknek rendeznek ezek a rendezõk, Egymásnak!
Mert Sh. zsenije mindent kibír...