Színház

Hamupipőke

táncjáték, 2 felvonás, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A balettől az operáig, a színdarabtól a filmig állandóan felbukkan a Hamupipőke történet, mert a story örökké aktuális: legalább a mesében boldog lehet az, aki jó. Az árvalány, a mostoha, a tündér, a bál, a herceg és a cipellő, mely csak Hamupipőke lábára illik - a legváltozatosabb formában jelenik meg zűrös világunkban, hisz még a Meseautó is egy Hamupipőke történet.

A Pécsett színpadra kerülő mesebalett - az alkotók szándéka szerint látványosságával, színességével a gyerekek és a felnŐttek fantáziájára egyaránt kíván hatni, és főképp örömöt szerezni.

"A Hamupipőke című táncjáték az első nagyobb koreográfusi munkám. Művemben a mindenki által ismert mese alapján elsősorban Hamupipőke mostoha sorsát boncolgatom. A lányt mostohatestvérei kiközösítik, kihasználják, dolgoztatják; Hamupipőkében azonban mélyen él a régi családi idill, a szép emlékek, a hit és a szeretet. Ezek adnak erőt, hogy felülemelkedjen mindennapi szenvedésein. Ő is vágyik egy boldogabb életre, szerelemre, s erős kitartásának köszönhetően vágyai végül beteljesülnek.
Rossini zenéje gyönyörű, játékos, a díszletek, jelmezek megalkotásánál nagy hangsúlyt fektettünk a színek játékára, a koreográfiában pedig sok groteszk és humoros elemmel játszom.
Szeretném, ha a darab minden generációnak maradandó élményt nyújtana, ezért gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlom az előadást." - Góbi Rita, koreográfus

A(z) Pécsi Balett előadása

Bemutató időpontja:

2006. március 24., Pécsi Balett

Stáblista:

Hozzászólások