Színház

Hello, Dolly!

musical, magyar, 2015.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Mrs. Dolly Levi férjszerzési praktikái állnak a "zenés vígjáték" középpontjában. Dolly mindent - sőt, még annál is többet - megtesz, hogy becserkéssze a gazdag Horace Vandergeldert. Sajátja mellett Dolly mások szerelmi életét is szívén viseli. A gyönyörű, fiatalon özvegyen maradt Molloyt Vandergelder titkárával, Corneliusszal, ez utóbbi munkatársát, Tuckert pedig Molly segédjével próbálja összeboronálni - s nem utolsósorban még a harcművész Ambrose Kempernek is kerít valakit: Vandergelder unokahúgát, Ermengarde-t. Dolly és a fiatalok kalandokkal és leendő férjekkel teli útja során eljutunk New York-ba, ahol az egész társaság a város legelőkelőbb éttermébe, a Harmonia Gardensbe érkezik. Itt szólal meg a musicalirodalom egyik legismertebb dala, a Hello, Dolly!

A(z) Turay Ida Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 17., Turay Ida Színház

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

8/10
ambrosius 2015 dec. 03. - 15:03:36 8/10
Wilder – Stewart –Herman darabját Böhm György, Korcsmáros György magyar változatában és Verebes István rendezésében láthatjuk.
A klasszikus darab szellemes, Détár Enikõ Dollyja tudatos csalafintasággal mûködik és boronálja össze a kedves párokat.
A sokféle szerepben, jelmezben mûködõ tánckar komoly kavalkádra képes a szûk színpadon, melynek díszletelemeit szorgalmas forgatják, cserélik a díszletmunkások menet közben, szemünk láttára, de valójában nem zavaróan. Talán a zenekart is jó lett volna látni, nemcsak a záró tapsnál.