Színház

Hurrikánok

zenés előadás, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy igazi zenei utazás a 30-as évek Németországába Bertolt Brecht balladáin és dalain keresztül, amelyeket Kurt Weill zenésített meg, és amelyek visszarepítenek minket a múlt századi Európába, a két világháború közötti időszakba. Olyan nők történeteit hallhatjuk, akik felelevenítik a múltjukat, amikor 16 évesek voltak, szinte még gyerekek, de már készek arra, hogy szerelembe essenek az első bajkeverővel, aki az útjukba akad, olyan nőké, akiknek túl hamar kellett felnőniük a II. világháború bombáitól sújtott világban.

Vágyak, szenvedélyek, emlékek, női sorsok és férfiúi gyengeségek - hétköznapi emberek névtelen történetei, kis viharok, amelyek néha hurrikánná duzzadnak. De ezekről a viharokról csak akkor szólnak a történelemkönyvek, ha nagy emberek életében esnek meg. A nagy gondolkodók, filozófusok, a királyok és királynők, csakúgy mint a császárok és a nagy hadvezérek, mint bölcs Salamon, Cleopátra, Julius Ceasar és Bertolt Brecht maga, mind azt gondolták, hogy ők irányítják a világot - de mégis mi lett mára belőlük?

A Teatro Potlachot 1976-ban alapították Fara Sabina-ban (Rieti). Az elnevezés az antropológiai tanulmányokat végzett alapítóktól származik, jelentése ajándék, és arra az észak-amerikai indián ajándékozási rítusra utal, amely presztízs értékű mind az ajándékozó, mind az ajándékozott számára. A Potlach története egészen a római avant-garde színházig nyúlik vissza, mozgatórugói mindig a kutatás és a kísérletezés voltak. A Teatro Potlach művészetfilozófiájára egyaránt jellemzőek a színházi előadások és az utcai performanszok, nevelési projektek kezdeményezése, találkozás és eszmecsere hazai és nemzetközi színházi társulatokkal. 1991 óta csinálják a Láthatatlan város elnevezésű programjukat Európa és Amerika szerte: ezek olyan "külső szanház"-i munkák, amelyek a mindennapi tereket alakítják át az adott tér kulturális identitásának felfedezésén keresztül, elmélyülve a helyi lakosság kreatív energiáiban.

A(z) Maladype Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások