Színház

Irish Dance Invasion

táncelőadás, 2004.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A már hazánkban is jól ismert, világhírű ír sztepptáncos, Ronan Morgan tánciskolájának tagjai áprilisban újra bemutatják friss produkciójukat. Az IRISH DANCE INVASION produkció az ezredforduló egyik legkülönlegesebb táncszínházi előadása. Nem Írország tradícióit, történelmi múltját jeleníti meg, hanem az ír és a magyar zene-, színház- és táncművészet elemeit ötvözve, egyedi műfajt teremtve dolgozza fel a legújabb generáció különleges és szokványos élethelyzeteit, a mindennapos kísértéseket a drogok és az élet mámorát...

Ronan Morgan és Stephen Scariff a show koreográfusai és férfi szólistái. Budapestre érkezésüket megelőzően a show világának fővárosaiban léptek fel, többek közt Michael Flatley társulatának tagjaként. Las Vegas, a New York-i Broadway, a londoni West End mellett olyan nagy múltra visszatekintő színházakban táncoltak, mint a Theatre Royal Drury Lane, a Royal Albert Hall, a Radio City Music Hall és a Moszkvai Kreml.

Mairéad Nesbitt és Kasza Tibor szerezték a darab zenéjét. Mairéad Nesbitt a Feet of Flames és a Lord of the Dance hegedűvirtuóza, idén elnyerte az "Év tradicionális hegedűse" címet. Kasza Tibor a Crystal együttes frontembere, aki amellett, hogy együttesével eddig minden lehetséges szakmai elismerést elnyert tavaly, az "Év popzeneszerzője" kategóriában megkapta az Emerton díjat.

A táncshow rendezője Alföldi Róbert, akinek méltán népszerű és sikeres rendezéseiben mindig nagy szerepet játszik a mozgás, a ritmus és ezek összhangja. Az elismert színész-rendező többször állított már színpadra már zenés műveket, és most a táncszínház világába is belépett.

A produkció szereplője tizennégy elképesztően tehetséges, szédületes fiatal magyar táncos, a kik már számos alkalommal, a szakma nemzetközi képviselőit is meglepve mutatták meg, hogy mire képes az ír sztepptáncos, ha magyar.

A(z) Erkel Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások