Színház

Jó estét nyár, jó estét szerelem

zenés előadás, magyar, 2015.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Csaknem 40 évvel ezelőtt, 1977-ben a Vígszínházban volt az ősbemutatója a Fejes Endre felkavaró regénye alapján készült musicalnek, amelynek zenéjét háziszerzőnk és zenei vezetőnk, Presser Gábor szerezte.

A hatvanas években játszódó történetet Fejes Endre eredetileg regényként írta meg, egy megtörtént bűnügyet feldolgozva. Egy fiatal lakatos magát görög diplomatának kiadva, tört magyar nyelven beszélve, havi fizetését luxuséttermekben néhány nap alatt elköltve bolondította a lányokat, akik szerelemről, házasságról és fényűző külföldi életről álmodtak.

A Pesti Színházban Szász János és Presser Gábor irányításával új változat készül: új hangszerelésben, új dalokkal és eredeti dokumentumrészletekkel, tanúvallomásokkal, korabeli hírekkel gazdagodik az ismert történet. Az előadás felidézi a 60-as évek Magyarországának szűk, fojtogató levegőjét, és közben sötét humorral, fájdalmasan igazul mesél hazugságokról, szerelmekről és csalódásokról.

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. szeptember 6., Pesti Színház

Stáblista:

Szereplők

Sötét ruhás fiú
Juhász Katalin
Varga Veronika
Hűvös Ilona
Karácsony Nagy Zsuzsanna
Pincér (Egy férfi a bárból)
Krisz (Egy nő a bárból)
Művezető
Házmester
Újságárus (Sofőr, Utcazenész)

Hozzászólások

5/10
doktormacko1 2017 máj. 27. - 19:55:57 5/10
5 / 10 csak azok nézzék meg , akik jól bírják az ülést. Közel 3 órás a darab és az elõ felvonás után többen feladták a küzdelmet. A második felvonás akár élvezetes is lehetne , ha az ember már nem fáradt volna el . A férfi fõszereplõ elõadása minden dicséretet megérdemel.