Színház

Kabaré

musical, 2 felvonás, magyar, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Berlin, 1931

...Mint minden este, ma is telt ház fogadja a függöny elé lépő Konferansziét.
Hölgyeim és Uraim! Hagyják most otthon pár órára a gondjaikat, s szerezzen önöknek feledhetetlen kikapcsolódást az éjszaka! A műsor sztárja: Sally Bowles, Amerikából!
A mulató egyike a nagyvárosok számtalan zenés kabaréjának, sikamlós tréfák, olcsó trükkök és érzelmes dalok töltik be a színpadot, ömlik a pezsgő, és a fellépő hölgyek nek ijednek meg egy kis udvarlástól... Az ilyen helyeken tündöklő sztárok, akiket a műsor fénypontjaként jelent be a konferanszié, rendszerint olcsó szobákban élnak, és világrengető mozikarrierről álmodnak, aminek reményében fáradhatatlanul keresik az ismerkedés lehetőségét olyan férfiakkal, akiknek tekintélye vagy ismeretsége hasznukra lehetnek egy -egy meghallgatás alkalmával...
...A közönség mohón lesi a színpadot. Rázendít a zenekar, felmegy a függöny, s a reflektorfényben megjelenik Sally Bowles. Nem a boldogtalan bohém lány, hanem a varázslatos tehetség. Valósággal új világba lép, ahogy körülölelik a revü fényei. Ömlik a pezsgő, egyszerre lebbenti fel szoknyáját a tánckar, s a műsor szakadatlanul pereg, míg harsogó zenéjét majd el nem nyomja a világágás robaja, s a Konferanszié egy este így búcsúzik, leplezetlen fájdalommal az arcán : Auf Wiedersehen!

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2002. január 18., Csokonai Színház

Stáblista:

Szereplők

Konferanszié
Clifford Bradshaw
Ernst Ludwig
Schneider kisasszony
Kost kisasszony
Schultz úr
Loli kisasszony
Lulu kisasszony

Alkotók

Hozzászólások