Színház

"Keep in touch"

táncelőadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

They don't care
"A koreográfia inspirálójaként egy eredeti történet, az 1976-os Dallasi rendőrgyilkosság, az 1988-as filmfeldolgozása szolgált. Ehhez Philip Glass írt erős érzelmeket kiváltó zenét, mely a koreográfia egyik alappillére. A táncmű elrugaszkodik a történettől, s csak az egyszerű ember elesettségét ragadja ki abból. Azt a kilátástalan vergődést, melyet a rajta hatalmat gyakorló erők, a valóság felfogása iránt tanúsított érdektelensége vált ki. Dogmatikus megrögzöttség, amely minden kiszolgáltatott ember lelkében sötétséget teremt. A szabadságától megfosztott embernek nem marad más, mint a lélek utazása, visszaemlékezés, a remény. Két ember egymástól elszakítva. A férfi a falak, a nő társa hiányának fogja. Szerelmük áthatol téren, időn, dimenzión, életen, halálon!"
Zene: Philipp Glass, Brian Eno
Jelmez: Fejes Ádám
Táncolják: Bánki Renáta és Katona Imre
Koreográfus: Fejes Ádám, Vladka Taylor

Elements
"Az ember születésével meghatározódnak tulajdonságok, melyek a külső és belső hatások következtében átalakulnak. Egymásra való hatásainkkal saját magunk is formálódunk pillanatokra, ám ami állandó marad, az az elem, amellyel keletkeztünk. Legyen akár tüzes, akár viharos, hullámzó vagy stabil természetű az ember, amikor találkoznak ellentétek, képesek lesznek akár csatatérré változtatni a környezetüket. Viszont mikor eggyé válnak, a természet csodálatos harmóniáját testesítik meg. Megtalálhatjuk a Gondolkodó - Levegőt, az Érzelmes - Tüzet, a Teremtő - Vizet, az Akaratos - Földet és az Egyesítő - Fémet. Hisz mi magunk is egy állandó körforgás vagyunk."
Zene: Montage
Táncolják: Bánki Renáta, Hegedüs Adrienn, Frank Szabina, Tóth Eszter, Gláser Márton és Katona Imre
Koreográfus asszisztens: Tóth Eszter
Koreográfus: Katona Imre

Tánc a hóban
"Az ember életének legnagyobb vezérvonala az idő. Ennek múlását tükrözi az a gyöngyszem, melyet Földi Béla, a Budapest Táncszínház vezetője és koreográfusa fordított le a tánc nyelvére. Ghymes - Tánc a hóban zenéjére olyan mozdulatsorokat láthatunk, melyből kiérződik az elmúlás pozitív hangulata, ahogy a lábnyomainkat kiszélesítve adjuk át tudásunkat és műveinket a következő nemzedéknek, hagyva, hogy maguk formálják tovább.
Az inspirációt egy nagyon szoros kapcsolatban álló Vezető életének változása adta, s ennek tiszteletére készült az Együttes születésnapi gálájára."
Zene: Ghymes - Tánc a hóban
Táncolják: Bánki Renáta, Frank Szabina, Tóth Eszter, Gláser Márton és Katona Imre
Koreográfus: Földi Béla

A(z) Long-Soldier Dance Theatre előadása

Stáblista:

Hozzászólások