Színház

Kiálts a szeretetért!

musical, 2005.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Kalkuttai Teréz anya élete és munkássága a XX. század legszebb, legigazabb legendája. Ha a színház hivatása valóban az, hogy jobbítsa, nemesítse a közönségét, akkor a darab szerzői, és előadói ezzel e munkájukkal tudtak leginkább megfelelni ennek. A mű édesapja temetésének napjától követi végig Gonxha Bojaxhiu - később Teréz nővér, majd Teréz Anya - életét, egészen a halála napjáig. Megelevenedik a kalkuttai pályaudvar képe, ahol Teréz előtt egy koldus alakjában Jézus Krisztus jelenik meg, hogy átadja neki a "hívás a hívásban" üzenetét, rábízva a nyomorgók, elesettek, haldoklók lelkének megmentését, szenvedésük enyhítését.

Látjuk áldozatos munkájának állomásait a nyomornegyedekben, a Tiszta Szív Háza, majd az egyházon belül egy új rend, a Szeretet Misszionáriusai megalapításáért folytatott kitartó küzdelmének stációit, a beteg gyermekek hősies megmentését a háborús Beirutban, halljuk a Nobel-díj átvételét követő oslói beszédét.

A 2005-ös bemutató után így nyilatkozott erről Jánoskuti Márta jelmeztervező: "Mint hívő, vallásos ember kitüntetett érdeklődéssel - és bevallom, kétségekkel - mentem el az előadásra, hogy lehetséges-e a zenés színház eszközeivel megmutatni Teréz Anya alakjának mélységeit, szépségét? Amit láttam és hallottam, lenyűgözött és magával ragadott. Átszellemült, felemelő hangulatú produkció, mint mű és mint előadói teljesítmény is, beleértve valamennyi szereplőt, élükön Nagy Anikóval, aki minden eddigi csodáját felülmúlva, olyan élménnyel ajándékozott meg, ami az imádság erejével hatott rám."

A(z) Rock és Musical Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. november 25., Rock és Musical Színház

Stáblista:

Szereplők

Teréz nővér (később teréz anya)
Tare ezredes (kalkutta rendőrfőnöke)
Vándor (koldus és Jézus Krisztus)
A fiatal Gonxha
A gyermek Gonxha
Kalkutta érseke
Van exem atya (teréz gyóntatója)
A Kéli hívők vezetője
Drana (Diana hercegnő, Stephanie nővér)
Ravin és Énekes
Lázár (és a Nobel Bizottság képviselője)
Mária nővér
Malcolm Muggeridge
Fiatal orvos (Vatikáni szóvivő)
Nehru elnök
Fotóriporter és Mehdi
Orvos és segédtiszt
Gyümölcsárus

Hozzászólások

DoktoRock 2009 máj. 16. - 12:15:12